Прочитај ми чланак

Реал Мадрид договорио прво појачање!

0

Актуелни шампион Шпаније припремио је терен за ангажовање играча који ће од наредне сезоне попунити место Андреса Ноћионија.

Foto: Epa/Panagiotis Moschandreou

„Краљевски клуб“ се одлучио за опробани рецепт, управо онај који је коришћен када је Андрес Ноћиони стигао у Реал Мадрид.

Аргентинац је спреман да се повуче по завршетку текуће сезоне, а на његово место требало би да „ускочи“ кошаркаш Басконије и репрезентативац Грузије Торнике Шенгелија.

Торнике Шенгелија покрива позиције „три“ и „четири“ а Реал Мадрид му је понудио довољно добре финансијске услове који ће Грузина одвратити од идеје да се пресели у НБА лиги.

Са својих 25 година Токо Шенгелија има богато искуство, пошто је у Европи наступао за Валенсију и Шарлроа, а притом је играо и у НБА лиги за Бруклин Нетсе и Чикаго Булсе.

Шенгелија се у јуну 2014. године вратио на „Стари континент“ и потписао трогодишњи уговор са Басконијом, што значи да ће га Реал Мадрид добити без обештећења.

Током сезоне на измаку Грузин је у Евролиги просечно бележио 10.8 поена и 4.2 скока, а готово идентичан просек има и у АЦБ лиги – 10.6 поена и 4.9 скокова.