Прочитај ми чланак

ПОСЛЕ ПОХВАЛА ЂОКОВИЋА: Ноле, спреман сам да погинем за Србију

0

Када вас похвали најбољи српски спортиста свих времена, то вас екстремно мотивише и тера вас да будете још бољи. Почаствован сам због његових речи, изјавио је Блицспорт наш млади фудбалски репрезентативац Сергеј Милинковић Савић.

Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija

Гледао сам у друштву оца и брата меч Јувентус – Лацио (2:0), морам да признам да нас је све одушевио Сергеј Милинковић Савић, постао је наш миљеник. И ако смем да кажем, врло ми је чудно што не игра у репрезентацији с обзиром на игре које пружа. Уживао сам гледајући га, волео бих да га видим у дресу Србије – рекао је за наш лист Новак Ђоковић.

Фудбалер Лација дан после Нолетове изјаве, за Блицспорт је прокоментарисао речи другог тенисера света.

– Сваки човек на планети зна ко је Новак, а о његовим људским квалитетима је беспотребно причати. Знамо колико је Ђоковић битан Србији и желим му да поново буде најбољи на свету, јер он то заслужује – каже Милинковић Савић.

Да ли сте имали прилику да упознате Новака?

– У финалу Купа против Јувентуса током интонирања химне Италије бацио сам поглед ка трибинама и видео сам га у првим редовима. Био сам пресрећан што је на утакмици, али нажалост нисам га упознао. Надам се да ћу га упознати, а том приликом ћу му захвалити на дивним речима.

Ђоковић је за Блицспорт истакао да му није најјасније због чега вас нема у нашој најбољој селекцији, имате ли ви објашњење?

– То је стара прича, свима позната. Ја сам спреман да погинем за дрес Србије, чекам позив, а када га будем добио одазваћу се. Верујем да селектор Славољуб Муслин чека прави тренутак да ме позове када будем био најспремнији. Надам се да ћу бити део А репрезентације у будућности, јер нема веће части него носити дрес своје земље.

Да ли се надате одласку на Мундијал?

– Наравно да бих волео да идем на Светско првенство, то је разлог због којег играм фудбал. Играти за репрезентацију на највећем такмичењу је сан сваког играча. Како се ближи Мундијал, тако и мени расте жеља да будем међу “орловима”. Надам се да ће се мој сан остварити, а уколико се то не деси 2018, биће то на неком наредном шампионату.

“Орлови” у квалификацијама?

– Гледао сам све утакмице А репрезентације. Пласман на Мундијал 2018. био би велика ствар за Србију. Презадовољан сам како момци играју, а њихови резултати само потврђују да смо квалитетна фудбалска земља. Први смо у групи Д, немамо пораз и верујем да ћемо се пласирати на Светско првенство.

У Београду 11. јуна Србија чека Велс?

– Верујем у победу јер играмо пред нашим навијачима. Пуне трибине много помажу играчима, то сам и осетио. Наши фудбалери су заслужили да се трибине “Маракане” напуне и надам се да навијачи осећају важност овог меча. Тријумф против Велшана би нас приближио Мундијалу.

Коментар партија наше прве виолине – Душана Тадића?

– Он је показао колико значи екипи головима и асистенцијама којима је донео веома битне бодове у квалификацијама. Душан је у репрезентацији Србије један од искуснијих играча, а то што игра у Премијер лиги није случајно. Желим му да настави у истом ритму и надам се да ћу се ускоро придружити А тиму како бих могао да играм с њим.

ОБРАДОВАЋЕМО НАРОД НА ЕП ЗА МЛАДЕ

Крајем јуна вас очекује Европско првенство за младе, да ли осећате притисак фаворита пошто сте нас навикли на златна одличја?

– Наравно да бисмо волели да обрадујемо народ, али притисак јавности да смо фаворити нам није потребан. Ми верујемо да можемо до злата, али у Пољској учествује неколико веома квалитетних репрезентација и неће нам бити лако. Борићемо се до последњег атома снаге, даћемо максимум и надамо се да ћемо успети да направимо нешто велико. Лалатовић је одличан тренер са веома израженим карактером. Нашем фудбалу је потребан такав стручњак и срећан сам што сарађујемо у младој селекцији. Човек је невероватно позитиван и мислим да ћемо с њим на кормилу далеко догурати – додао је Сергеј.