Прочитај ми чланак

Партизан креира ‘силу’ у нападу и бедем у одбрани, помињу се и два репрезентативца

0

Иако је финале Купа Србије за само три дана, многи навијачи Партизана већ гледају у правцу летњег прелазног рока и стварања тима за напад на Лигу шампиона.

Када смо на кошаркашком дербију у дворани ‘Александар Николић’ срели Петра Шкулетића и питали га какве су шансе да се врати у Партизан, међу првима нам је открио да постоји та могућност и сада се све ради у Хумској да се сјајни нападач врати у црно-бели дрес.

Кључну улогу у том наговарању имаће Марко Николић, али и Мирослав Вулићевић, његов јако добар пријатељ још из Војводине, јер је са обојицом веома добро сарађивао још у Војводини, али и у Партизану пре две године.

Осим њега, већ је познато да се очекује повратак Марка Јовановића, штопера који је неславно отишао прошле године из Партизана, али би сада под вођством новог шефа стручног штаба могао да добије важну улогу у нападу на елиту.

Међутим, врло вероватно он неће бити једино појачање у дефанзивној линији ‘парног ваљка’. У игри су нова имена, питање је колико реална, али свакако занимљива навијачима црно-белих.

Већ дуже време са Партизаном тренира голман Владимир Стојковић, који је са тим клубом већ играо у Лиги шампиона 2010. године. Истина, репрезентативни голман има још две године уговор у Нотингем Форесту, али тамо није у плану и тражиће нови клуб.

Зато се у Хумској надају да би баш Партизан могао да буде његова следећа и нова-стара станица.

Још једно име интригира Гробаре, а дошло би право из шпанске Примере и репрезентативног је калибра. У питању је десни бек Антонио Рукавина, који је из Партизана отишао пре 10 година, а пре тога је носио капитенску траку.

Баш када је потписао нови уговор са Виљареалом и чинило се да ће можда и завршити каријеру у дресу ‘жуте подморнице’, Рукавина је испао из прве поставе, ове сезоне одиграо само четири утакмице и реална је опција да се тражи нови клуб.

Ту Партизан види своју шансу, али би финансијски моменат био веома важан и незанемарљив, с обзиром на тренутна примања омаленог бека.

Такође, у игри су и неки домаћи играћи и, као и увек, Партизан ће желети да оствари преврат у домаћим оквира. Већ се спомиње да би могли поново да ‘пазаре’ у Нишу у екипи Радничког.

Спомињу се имена попут голмана Жоговића, Траванчића, а могао би поново да се активира и трансфер Александра Палочевића, плејмејкера Војводине, али то тек у случају одласка Леонарда, а његов останак је ипак приоритет у Хумској.