Прочитај ми чланак

НОГО (ДВЕРИ): Подршка превареним радницима које је опљачкао Мишковић

0

Када се Двери буду питале и одлучивале у Србији обећавамо да ће цео случај Ц маркета бити решен и процесуиран, а у судским поступцима мора да буде пресуђено свима онима који су упропастили ову земљу. Донећемо закон да економски злочини против државе не застаревају“ – рекао је Срђан Ного, народни посланик Двери, присуствујући данас протесту радника Ц маркета.

„Дошао сам данас, да као народни посланик подржим и раднике и пензионере Ц маркета, мањинске акционаре који су у пљачкашким приватизацијама Ц маркета закинути за своје акције за које су поштено радили и које су поштено платили.

”Неколико хиљада акционара је преварено када је Мирослав Мишковић куповао Ц маркет, а касније и од државе док је министар финансија био Млађан Динкић“ – рекао је Срђан Ного, народни посланик Двери.

Он је истакао да је ово једна од 24 спорне приватизације која није решена и да је јасно да је било криминалних радњи у њој. По његовим тврдњама таквих приватизација је било на не 24, већ 240, чак и 2400 ,а да су за десетине и десетине милиона евра оштећени грађани Србије.

„Александар Вучић је дужан  да одговори шта је било са приватизацијом Ц маркета. Ови људи већ десет година протестују и боре се за своја права. Разне политичке организације су им нудиле помоћ, али нико ништа није испунио од својих обећања.

Нека грађани Србије знају да ни једна борба није узалуд и свако ко се бори за своје је најопаснији и најјачи човек у држави“ – додао је Ного.

Он је позвао све грађане Србије да подрже ове људе у борби за своја права, и додао да ако се они изборе, то је јасан знак да ће и остали моћи да се изборе за правду.

„Двери не могу сада да им реше проблем јер нисмо на власти. Оно што можемо је да све ово износимо у јавности.

Као посланик Двери и у име посланичке групе Двери, могу да обећам да ћемо питање Ц маркета постављати у Народној скупштини.

Када се Двери буду питале и одлучивале у Србији обећавамо да ће цео случај Ц маркета бити решен и процесуиран, а у судским поступцима мора да буде пресуђено свима онима који су упропастили ову земљу. Донећемо закон да економски злочини против државе не застаревају – закључио је Срђан Ного, народни посланик Двери.

Овде можете погледати разлоге протеста, које су изнели радници Ц маркета