Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ УПОЗОРАВА: Младића ће у Хагу убити, одмах после пресуде

0

Ратка Младића намерно држе у стању полуживота, план им је да га докрајче одмах после првостепене пресуде... Тако ће избећи преиспитивање судског поступка, а Србе ће окривити за злочине

Хашки трибунал ће убити генерала Ратка Младића одмах по изрицању првостепене пресуде, којом ће га највероватније осудити на доживотну робију због наводних ратних злочина, тврди лидер радикала Војислав Шешељ.


Шешељ каже за Информер да генерала Младића тренутно намерно држе у стању полуживота, а да ће га докрајчити чим буде првостепено осуђен.

Сценарио као за Слобу

Коментаришући чињеницу да Хаг упорно одбија да Младићу дозволи лечење у Русији, шеф СРС оцењује да је, очигледно, на делу сценарио какав је примењен и у случају покојног председника Србије Слободана Милошевића.

– На тај начин, смрћу Младића одмах после првостепене пресуде, избећи ће се преиспитивање осуђујуће пресуде и целокупног поступка који се против генерала води потпуно неосновано за нешто што апсолутно није учинио. Они у Хагу ће тим убиством заправо опрати своје руке, а Србе ће колективно оптужити за најстрашније злочине… Исти план су имали и са Слободаном Милошевићем. И њега су плански мрцварили и држали га у стању полуживота. Намерно му нису одобравали правилно лечење, јер је план био да га убију одмах по изрицању првостепене пресуде. Међутим, у његовом случају нешто им је измакло контроли и он је умро пре пресуде – истиче Шешељ.

Први човек радикала додаје да су услови за боравак у притворској јединици у Схевенингену катастрофални и нездрави.

– Тамо је чак и ваздух у ћелијама загађен и нездрав. То су својевремено утврдили врхунски холандски стручњаци који су ангажовани на моје инсистирање. Они су у систему за грејање и расхлађивање просторија и у систему за грејање воде пронашли бактерију легионелу која изазива легионарску болест. И поред тога ништа није урађено да се то отклони – наглашава Шешељ.


Вето Русије и Кине

Председник СРС захтева од Владе Србије да што пре покрене иницијативу да сви осуђени у Хагу казну служе у Србији.

– Такав предлог би подржале и Русија и Кина. Сигуран сам и да би ове две земље, када би Србија показала више жеље и интересовања за рад Трибунала, уложиле вето на продужетак његовог рада – закључује Шешељ.

И док у Хашком трибуналу нико није хтео да коментарише тврдње лидера радикала, Дарко Младић, син генерала

Ратка Младића, каже за Информер да неће одустати од захтева да његов отац буде пребачен у Русију на лечење.
– Образложење првостепеног судског већа због ког не пушта генерала Младића на лечење смешно је и није у складу са њиховим овлашћењима. Они тврде да мој отац има адекватно лечење иако су вештаци утврдили да нема. Поред тога, наводе и да постоји могућност бега, а гаранције да ће бити доступан у сваком тренутку дала је Русија. Не знам шта друго да мислим осим да намерно неће да га пусте на лечење – подвлачи Дарко.