Прочитај ми чланак

ОЛИВЕР ИВАНОВИћ: Лоше је кад се Срби деле

0

Лидер Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливер Ивановић оценио је данас да одлука српских представника на Косову и Метохији да на предстојеће парламентарне изборе изађу на више листа представља расипање гласова.

Ивановић је рекао да је увек лоше када се Срби деле, поготову у изборном процесу.“Сви се уједињују сем нас, ми ћемо против себе имати уједињени албански блок“, додао је Ивановић.

На питање да ли ће таква подељност олакшати лидерима Албанаца да формирају косовску војску, Ивановић одговара да ће они сигурно тражити слабу карику у српском посланичком клубу. „Сасвим сигурно да ће тражити слабу карику у српском посланичком клубу. Можда ће и наћи, ја не знам“, каже Ивановић.

Он је навео да док се не образује влада, председник скупштине има велика овлашћења, као и да ће бивши лидер ОВК и председник владе Рамуш Харадинај вероватно бити председник владе. „Највећи проблем ће бити како ће неко од наших представника да се са њим сретне. Ми морамо да бирамо добре српске представнике“, указао је