Прочитај ми чланак

НИШЛИЈИ СТИГЛЕ 4 КАЗНЕ ЗА ПРЕКРШАЈЕ У ФРАНЦУСКОЈ, иако тамо никада није био?!

0

- Наравно да од тога нема ништа, јер имам доказе. Неважечи пасош, потпуно празан, у Француској никада нисам био. Ево, једна казна је са датумом 22. новембар 2016. године, дан када у селу славим Светог Аранђела и имам госте, дакле потпуна бесмислица, каже "окривљени"

Четири казне за саобраћајне прекршаје у висини од око 1.000 евра из француског града Рена које су стигле за саобраћајног полицајца у нишку Полицијску управу, а да он сам нема пасош и никада није био у Француској, звуче да ту озбиљно нешто није у реду.

Обавештење које му је уручио колега, одмах је бацио, сматрајући га бесмисленим, будући да нема важећи, нови пасош, а и плави (стари) који има, потпуно је празан, јер ни са њим није путовао ван земље. Потом је француска полиција почела да шаље друге казне.

До сада је добио укупно четири и то за непрописна паркирања и прекорачења брзине. За све заједно треба да плати око 1.000 евра.

Као доказ за саобраћајне прекршаје, француска полиција је навела да су их забележиле сигурносне камере, а како наводе, регистарске таблице су у сва четири случаја – различите, по чему испада да је Д.Р. био у Рену и то сваки пут са другим аутом.

– Наравно да од тога нема ништа, јер имам доказе. Неважечи пасош, потпуно празан, у Француској никада нисам био. Ево, једна казна је са датумом 22. новембар 2016. године, дан када у селу славим Светог Аранђела и имам госте, дакле потпуна бесмислица, каже “окривљени”.

С’ обзиром на висину казне. одлучио је да ипак реагује. Обратио се Француском институту у Нишу где су му превели текст у коме је детаљан опис његових “прекршаја”, а затим су заједнички написали и одговор.

– Обавестили смо француску полицију да ја, Д.Р. запослен као саобраћајни полицајац у ПУ Ниш, свакако нисам особа која се бахати на улицама француског града Рена – рекао је Нишким Вестима.

Још једна необичност је то што су му казне стизале на радно место, а не на адресу становања.

– Ја сам једини запослени у Полицијској управи Ниш са тим именом и презименом, док са друге стране, не знам ни један случај да се казне за саобраћајне прекршаје шаљу на радно место, већ је нормално да иду на адресу. Како знају моје име и презиме и где радим, а немају податак о кућној адреси? – пита се.

– Одговор сам послао, али ако ме и даље терете за ове прекршаје, немам избора, ангажоваћу адвоката – закључио је.