Прочитај ми чланак

МИХАЈЛОВИЋ: Стаматовић да НЕ ПРЕТИ ОРУЖЈЕМ, већ да поштује закон

0

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, поводом најновијих оптужби председника општине Чајетина Милана Стаматовића, поручила је да не прети оружјем, већ да поштује закон.

Стаматовић је раније данас на конференцији за новинаре затражио смену и хапшење министарке Михајловић оптуживши је, како је рекао, за крађу државног земљишта на Златибору.

“Разумем узнемиреност и страх председника општине Чајетина Милана Стаматовића, јер је и њему сасвим јасно да се приближава време када ће пред надлежним институцијама положити рачуне због заштите криминала, прања новца и нелегалне градње на Златибору“, навела је министарка Михајловић у писаној изјави достављеној медијима..

Додала је да то, међутим, не даје право Стаматовићу да прети како има оружје које је добио због наводне угрожености. Јер је Стаматовић као кључни доказ своје невиности управо навео дозволу за ношење оружја. Можда се у Србији некада махало и претило оружјем, али то време је прошло“.

Министар Михајловић је констатовала да колико Стаматовић познаје свој посао председника општине, мимо онога што штити криминал, прање новца и нелегалну градњу, најбоље говори његова тврдња да због Министарства не може да гради гондолу.

„Истина је да Министарство инсистира само на томе да закон важи за све, па и за Стаматовића, који месецима намерно не подноси комплетну документацију за добијање грађевинске дозволе за градњу гондоле, јер овај пројекат жели да користи за своју политичку кампању“, наводи Михајловић.

Што се, како напомиње Михајловић, тиче бесмислених оптужби о њеној одговорности за рушење енергетског споразума са Русијом и да сам одговорна јер нема гасовода Јужни ток, чак да блокирам руски хуманитарни центар у Нишу, свако може врло лако да се увери у то колико су оне неистините.

Енергетски споразум са Русијом и даље је на снази, од градње Јужног тока одустала је Руска Федерација, а за хуминатарни центар у Нишу надлежни су МУП и Министарство спољних послова.

„Стаматовић није никаква жртва и нема разлога да ме се плаши. Треба само да поднесе сву потребну документацију прописану законом и добиће грађевинску дозволу за градњу гондоле. Мимо закона – не може”, навела је Михајловић, саопштено је из кабинета потпредседнице владе.