Прочитај ми чланак

Још један Србин у НБА?

0

Само је потрбно једна коцкица да се ложи

Већ су тамо Никола Јокић, Бобан Марјановић и Немања Бјелица. Очекује се да им се наредног лета продруже Милош Теодосић и Богдан Богдановић. А колонију Срба у НБА лиги би ускоро могао да попуни и Никола Милутинов!

Грчки медији јављају да Сан Антонио Спарси озбиљно размишљају о довођењу српског центра из Олимпијакоса. Потребно је само једна коцкица да се посложи. А то је да један од центара напусти клуб наредног лета… Што и није далеко од реализације.

Наиме, Пау Гасол, Дејвид Ли и Дивајн Дедмон су ограничено слободни играчи и имају опцију да за још једну сезону продуже уговоре са Спарсима. Али ако један од њих тројице одлучи да не остане у Тексасу и да постане слободан играч наредног лета, отвара се место на центарској позицији. Прва опција Спарса је довођење Милутинова. Сан Анотнио је спреман да палти клаузулу од 1.000.000 евра и потпише уговор са српским центром који има још годину дана уговора са грчким клубом.

Спарси су Милутинова драфтовали са 26. позиције пре две године, помно прате његов развој и у сталном су контакту са Олимпијакосом који чека одговор како би знао које потезе да вуче наредног лета. Прошлог лета је Милутинов одбио позив селектора Александра Ђоршђевића како би учествивао на Летњој лиги са Спарсима.

Друга опција је да сва тројица поменутих центара продуже уговоре са Спарсима и да Сан Антонио сачека на Милутинова до лета 2018. године.