Прочитај ми чланак

Пробуђена звер прогутала Новака

0

Србин капитулирао после 82 минута на Форо Италику

За све постоји први пут. Новак Ђоковић никада у каријери није изгубио финале од млађег тенисера од себе, све док у Риму, на Форо Италику није налетео на беспрекорног Александера Зверева. Дан после најбоље партије сезоне Ноле је после 82 минута игре положио оружје пред Немцем руског порекла, који је славио у два сета 6:4, 6:3.

Други тенисер света направио је сјајну увертиру за један од својих омиљених Мастерса. Током јучерашњег дана најпре је пао Хуан Мартин Дел Потро, потом и Доминик Тим. Новак је играо у ритму који га је красио у време када је био неприкосновени владар белог спорта, али се у борби за трофеј намерио на надахнутог Зверева. Жељног ловорика и првог Мастерса у својој биографији.

Саша је од првог до последњег поена оставио утисак момка који нема респект према лику и делу српског тенисера. Био је концентрисан и одлучан да не дозволи Ђоковићу да дође до пете титуле у Риму. Већ на отварању Зверев је направио брејк и детерминисао даљи ток сета. Србин није успео да дође до прилике да одузме сервис ривалу, па је двадесетогодишњак из Хамбурга после 36 минута повео 1:0.

Други сет је почео другачије. Новак је први пут повео, али је врло брзо одлична кретња Зверева учинила Ђоковића пасивним. Немац је то искористио и стигао до брејка предности, који је поново зналачки искористио, упркос „шаховским“ потезима у седмом гему.

Свет је у процесу добијања новог тениског шампиона…