Прочитај ми чланак

НОВАК ПОТВРДИО: Агаси ми је тренер, он је легенда и револуционар!

0

Некада најбољи тенисер света Андре Агаси је нови тренер Новака Ђоковића! То је потврдио и српски ас одмах после пораза од Александра Зверева у финалу мастерса у Риму.

Foto: MARK DADSWELL / EPA;

Петнаестак дана после распуштања стручног штаба одлучио је да ангажује прослављеног Американца.

Да ће Андре Агаси (47) да постане тренер Новака Ђоковића причало се одмах после раскида сарадње нашег шампиона са дугогодишњим сарадницима, само се чекала потврда, која је стигла од светског броја два.

– Са Агасијем ћу бити већ на Ролан Гаросу. Неће остати цео турнир у Паризу… Чули смо се телефоном да се упознамо, он је сјајан и као особа, и може да утиче на мене. Прихватио је да радимо заједно, разуме игру и цени породичне вредности – рекао је Новак.

Бивши светски број 1, освајач многих титула на највећим турнирима, Агаси ће покушати да унесе нову енергију у Ђоковићев тим и помогне Нолету да се врати на светски врх.

– Разговарали смо претходне две недеље, не знам га баш добро, сада треба званично да се сретнемо и упознамо у Паризу. Мислим да можемо да створимо добру везу. Агаси је био успешан, легенда је, има сјајну харизму и био је тениски револуционар. Зна играче, прати младе тенисере и захвалан сам му што је прихватио да ми буде тренер. Он и Марко ће бити заједно у стручном штабу – истакао је Ђоковић.