Прочитај ми чланак

Хајте да одмах пређемо на то финале

0

Спарси показали зубе, али без Ленарда и Паркера није то достојан ривал Голден Стејту

Достојанствено, часно, али недовољно за Голден Стејт. Подршка домаће публике у Сан Антонију помогла је Спарсима да овај пут заиста изазову Вориорсе, али ништа више од тога. Предвођен Кевином Дурантом, који је убележио 33 поена уз 10 скокова, Голден Стејт је стигао до победе од 120:108 и вођства од 3:0 у финалу Западне конференције.

Без повређених Кавајија Ленарда и Тонија Паркера Спарси једноставно нису тим који може да се супротстави Голден Стејту. Чак и кад игра на горњој граници могућности. У првом мечу у Тексасу, Сан Антонио се испрсио, показао зубе, али када би некако и зауставио Дуранта, није могао ни ухвати Стефа Карија, када су изоловали и њега, пробудио се Клеј Томпсон, док је он одмарао, Вориорсе је држао Џавал Мекги, а на концу кад је баш морао и Дрејмонд Грин је био ту да ускочи.

Цела стартна петорка Вориорса – Заза Пачулија је одмарао због повреде пете – била је двоцифрена у поенима. После Дуранта, најефикаснији је био Кари са 21 поеном (сада је са укупно 1.795 најбољи стрелац у историји Вориорса кад су у питању плеј оф утакмице), Томпсон, који је у два прва меча постигао укупно 17 поена толико је убацио и данас, Грин је помогао са 10, али и са седам скокова и седам асистенција.

Мекги је одлично обавио задатак да одмени Пачулију. Убацио је 16 поена, 11 у првих седам минута, и спречио Спарсе у намери да се одмакну на двоцифрену предност.

Кад су Спарси у питању, Ламаркус Олдриџ је могао да повуче у одсуству Ленарда. Потрудио се, постигао 18 поена – ни изблиза довољно. Ману Ђинобили је са клупе додао 21 поен, тек да подсети какав је играч био у најбољим данима. Да све буде још горе – Дејвид Ли је још у првој четвртини повредио колено. Не изгледа добро.

Четврта утакмица серије играће се у ноћи између понедељка и уторка. По свему што смо до сада видели било би изненађење ако Вориорси не би завршили сав посао. Па да коначно пређемо на праву ствару: Голден Стејт – Кливленд. То је финале. Све пре тога само је загревање.