Прочитај ми чланак

ФИНАЛЕ ЕВРОЛИГЕ: Ко сме да се клади против Олимпијакоса?

0

Европа добија новог владара! Жељко Обрадовић или Јанис Сфаиропулос? Василис Спанулис и Јоргос Принтезис или Богдан Богдановић и Екпе Јудо? Истанбулски милиони или атинска тврдоглавост?

ФЕНЕРБАХЧЕ ИЛИ ОЛИМПИЈАКОС?

Мало је оних који су црвено-белима предвиђали финале, пре свега због чињенице да је ЦСКА деловао непобедиво и спремно да одбрани трон. Међутим, „крпељ“ континенталне кошарке поново је ушао под кожу Армејцима и упорношћу стигао до изненађења. Чета Жељка Обрадовића је, са друге стране, одрадила је лак посао против Реал Мадрида и заказала сусрет са Олијем у финалу историјског формата Евролиге (20.00, Спортклуб 1)!

У граду на Босфору громогласно ће рећи – ако не сада, када? Из табора троструког освајача Евролиге поносно и пркосно – опет ми? Што да не? И заиста ниједна препрека за атинског гиганта не делује непремостиво, упркос томе што ће и против Фенербахчеа бити аутсајдер. Овога пута, међутим, Олимпијакос ће се суочити са тактичким савршенством у којем су индивидуална решења када им није време – забрањена!

„Играмо пред својом публиком и то ће свакако бити мотив више за нас. Олимпијакос је у последње време са четири различита тренера долазио до финала и заслужено спада међу најбоље клубове у Европи. Надам се да ће сви који воле кошарку уживати вечерас“, истакао је Жељко Обрадовић.

Када је реч о овосезонским окршајима, Олимпијакос је лако славио у дворани Мира и пријатељства (71:62), а мало је недостајало да дође до два бода и у Истанбулу. Ипак, фуриозном серијом од 15:0 Фенербахче је преокренуо 11 поена дефицита и на крају на мишиће дошао до победе (67:64). Дакле, поновосе намеће крилатица да Билијева дружина не сме да буде отписана.

Фактор „X“ и потенцијално највећу опасност по кош Олимпијакоса могао би да створи Екпе Јудо. Велико је питање како ће Никола Милутинов зауставити америчког горостаса који је излазио као победник и из много јачих дуела него што ће то бити са српским интернационалцем, односно Кемом Бирчом и Патриком Јангом.

„Одиграли смо само прво полувреме… Морамо да будемо спремни за ментално веома тешку утакмицу. Фенербахче је у најбољој форми од почетка сезоне, а финални меч биће потпуно другачији од претходна два која смо одиграли у лигашком делу. Улогу фаворита препуштамо Фенеру“, рекао је Јанис Сфаиропулос у најави вечерашњег финала.

Судијску тројку предводиће Данијел Ијерезуело из Шпаније, а помагаће му Борис Рижик (Украјина) и Олгес Латисевс (Летонија).

Све је спремно за спектакл! Ко сме да се клади против Олимпијакоса?