Прочитај ми чланак

ДЕЦА У СРБИЈИ МАСОВНО ИГРАЈУ ОВУ ИГРИЦУ: А она је намењена оболелим од аутизма!

0

Изгледа толико бенигно, а изузетно је заразна

У Србији се појавила играчка за децу и одрасле за ублажавање стреса. Фиџет спинер је за кратко време постао популаран, тако да се надамо да више нећемо чути за језиву руску игрицу “Плави-кит”. Деца оцу справу све чешће користе, али забрињава податак да је она направљена за децу ОМЕТЕНУ У РАЗВОЈУ! Како то да је толико заразна здравој деци у Србији?!

Фиџет спинер је најпопуларнија играчка овог лета, клинци у Србији је не избијају из руку, а намењена за оне који имају поремећај пажње, оне који пате од анксиозности и аутизма!

Потребно је вишак енергије усмерити на Фиџет спинер уместо на околину.

– Рекли су нам да фиџет служи за концентрацију, али ми се играмо са њим и изводимо разне трикове на што занимљивији начин – испричала су нам деца која су се затекла испред продавнице у којој се продаје фиџет спинер у Београду.

Кад смо једног дечака од 12 година питали што то игра, рекао је зато што му је досадно и да смањи нервозу.

Очигледно је да је популарност ове “справице” показатељ у ком стању духа је омладина у Србији – потребна им је вежба и антистрес.

У МНОГИМ ШКОЛАМА ЈЕ ЗАБРАЊЕНА

Најпопуларнија играчка овог лета је, да поновимо, намењена за оне који имају поремећај пажње, оне који пате од анксиозности и аутизма, пише ливесциенце.

Међутим, забрањена је у многим школама широм САД због ђака који се више играју него што уче.

У питању је мала клизна лоптица која може да се ротира између прстију, чиме изазива угодне осећаје, ослобађа од стреса и напетости.

Међутим у последње време овај уређај је почео масовно да се користи у забавним видео клиповима, а стручњаци упозоравају да забрана овог уређаја, може само да штети деци којима је свакодневно потребна! Никоме још није јасно због чега је забрањена када много помаже деци.

Школе у Чикагу, Масачусетсу, Бруклину, на Флориди су забранили коришћење ове “играчке”, а многи су се сложили да ово није никаква играчка, нити модни детаљ, већ средство које је потребно великом броју деце у ублажавању нервозе и анксиозности, као и ослобађању од негативне енергије.

Особа која је користи, у једној руци са кажипрстом и палцем држи централни део спинера, а другом руком повлачи један од крајева који започиње ротацију целог спинера.

У каснијим фазама коришћења, посебно одрасли, лако могу да баратају и једном руком.

Цена фиџет спинера се по специјализованим продавницама креће од 700 до 3.000 динара, али се у кинеским продавницама може пронаћи и за много мање новца.