Прочитај ми чланак

БРИТАНСКИ ПИСАЦ: „Хрватска је мала земља која никога не занима“

0

Британски писац Филип Кер, који је у Шпанији представио свој роман "Дама из Загреба", рекао је да је "Хрватска мала земља која никога не занима".

Он је у разговору за „Ел Паис“ рекао и да ће то исто постати Шкотска буде ли се одвојила од Уједињеног Краљевства, преноси Хина.

„Хрватска је добар пример шта може да се догоди када си мала земља која никоме није битна. Сви који у Шкотској траже независност морали би да посете Хрватску или Босну. Можда ће им се свидети да буду тамо, али у тамошњим продавницама нема ничега“, изјавио је Кер, који је рођен у главном шкотском граду Единбургу.

У Загребу, где је скупљао податке за свој последњи роман, провео је “ужасне дане”, цитира га „Ел Паис“.

Кер (61) је дао интервју у приморском граду Валенсији током фестивала криминалистичког романа “ВЦЛ Негра”. Његов роман “Дама из Загреба” десети је наставак серије о детективу Бернију Гунтеру који живи и ради у Немачкој за време Другог светског рата. Тај је трилер овог месеца представио и у САД.

„Свидело нам се или не, Немачка је и даље доминантна сила у Европи, а Брегзит је велика грешка. Штета, јер је Европа са нама Британцима унутра била боља. Уједињено Краљевство увек је било противтежа Немачкој”“, изјавио је Кер.