Прочитај ми чланак

ЖИВКОВИЋ: Вучић неће пасти сам од себе, ни за три дана, ни за три године …

0

УВЕРЕН ДА ЋЕ НАЈЕСЕН БИТИ И БЕОГРАДСКИ И НОВИ ВАНРЕДНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

ПРЕДСЕДНИК Нове странке Зоран Живковић изјавио је данас да ће на јесен бити одржани београдски избори, а са њим највероватније и ванредни парламентарни избори, због чега се одмах мора кренути у рад на стварању услова да то буду избори за победу нормалне и здраве Србије.

„Пред нама су тешки дани који могу да се претворе у успешно време и да створе добре резултате“, рекао је Живковић на изборној конференцији Нове странке, на којој је поново изабран за лидера странке.

Он је казао да је премијер Србије Александар Вучић „политичка кукавица“, која не сме допустити београдске изборе без подршке неких других избора.

„Расписаће 99 посто и парламентарне изборе. Зато одмах морамо да почнемо са стварањем услова да избори пред нама буду избори за победу нормалне и здраве Србије коју ми заслужујемо као њени грађани“, истакао је бивши српски премијер.

Он је навео да се „овај режим неће поправити“, већ да ће бити само још горе и да зато сви морају бити спремни.

Како је истакао, Вучић „неће пасти сам од себе, ни за три дана, ни за три недеље или три године, него ми морамо да му помогнемо у томе тако што ћемо убедити највећи број грађана да изађу на следеће изборе, креирају своју судбину гласајући за листу кандидата који су спремни да Србију учине добром државом“.

Он је после конференције упитан о сарадњи и односу с покретом Саше Јанковића, чија оснивачка скупштина се сутра одржава, рекао да када тај покрет буде основан и када буду јасни и прецизни циљеви покрета и начин организације, методологија доношења одлука – Нова странка ће озбиљно да размисли и донесе одлуку о даљој сарадњи.

„То је оно што сада можемо да кажемо, јер нама нико није послао никакав програм ни документа око којих бисмо могли данас (на конференцији Нове странке) да се изјаснимо и конференција је овластила Председништво Нове да донесе одлуку о евентуалној даљој сарадњи“, рекао је Живковић.

Упитан да ли и даље сматра да опозиција треба да на изборима наступи на једној листи, он је рекао да сарадња може да постоји само са онима који су права опозиција и који никада нису сарађивали с представницима актуелног режима.

„Наш сарадник може да буде само неко ко се тако понашао. Мислим да имамо довољно времена и немамо право да се жалимо да су избори расписани пребрзо. Имамо довољно времена, искуства и памети и обавеза према грађанима да донесемо праву одлуке пре почетка лета, а на јесен ће бити избори“, истакао је Живковић.

На данашњој изборној конференцији за потпредседнике странке изабрани су Мира Петровић (педијатар), Миленко Вујић (програмер), Иван Јовановић (грађевински инжењер) и Александар Станковић (консултант).

За председника Савета изабрана је Весна Ракић Водинелић, а за генералног секретара Ђорђе Накић.

Они су на функције изабрани тајним гласањем.

Пошто је бројање гласова завршено, Живковић рекао да је то последњи његов мандат, јер Статут странке не омогућава да се он више кандидује, на шта су му чланови Нове добацивали: „Мењаћемо Статут“.