Прочитај ми чланак

СРПСКИ ВОЈНИ СПЕЦИЈАЛЦИ на падобранској обуци у Русији

0

Припадници Специјалне бригаде Војске Србије бораве у Русији на обуци за употребу савремених падобрана типа "арбалет 2", након које ће бити обучени за скок са висина од 1.200 до 4.000 метара специјалним падобраном на терене малих димензија са препрекама у околини.

Обуку изводе припадници руских падобранских јединица, а са војним падобранцима из Србије обучавају се и припадници белоруских оружаних снага, потврђено је „Политици“ у Министарству одбране Србије.

„Припадници Војске Србије и Министарства изводе заједничку обуку и вјежбе са колегама из многих партнерских земаља, са циљем повећања оперативних и функционалних способности Војске Србије“, наводе из Министарства одбране Србије.

Из Министарства одбране Руске Федерације саопштено је да се обука српских и белоруских падобранаца спроводи у 309. Центру за специјалну падобранску обуку, а падобранци из Србије и Белорусије направиће по 20 скокова.

Припадницима падобранских јединица Русије, Белорусије и Србије предстоји трилатерална вјежба „Словенско братство 2017“, која ће бити одржана од 5. до 16. јуна у Бјелорусији, у близини града Бреста.