Прочитај ми чланак

КЛУПКО СЕ ОДМОТАВА – први „пада“ Трампов зет?

0

Зет и виши саветник америчког председника Доналда Трампа, Џеред Кушнер, наводно се налази на листи особа које се налазе под истрагом због веза са Русијом.

Како преносе светски медији, супруг Трампове ћерке и „особа од великог поверења“ је међу особама које би истражитељи хтели да саслушају.

Њујорк магазин је навео и да је „особа за коју постоји интересовање“ 36-годишњи Кушнер, који се тренутно налази са својим тастом у Саудијској Арабији, на његовом првом путовању у иностранство у својству председника САД.

Вашингтон пост је додао и да је под истрагом особа која је блиска председнику, није објављен идентитет, али је јасно да таквих људи има веома мало.

„То је Џеред Кушнер. Имам потврде од четири извора. Не спекулишем“, написао је сарадник Њујорк магазина Јашар Али.

Коментара из Беле куће, али и из Трамп организације нема, међутим Вашингтон је раније потврдио да је Кушнер био у контактима са руским званичницима, као и државни тужилац Џеф Сешонс и државни секретар Рекс Тилерсон.

Истрага о везама Москве и Трамповог тима за кампању за председничке изборе је после смене шефа ФБИ Џејмса Комија кренула у другу фазу, пошто је за шефа истраге именован бивши директор ФБИ Роберт Милер.