Прочитај ми чланак

Жељкова одбрана прогутала Краља: Фенер поново напада трофеј Евролиге!

0

Гигант из Истанбула славио у другом полуфиналу Фајнал фор а у Истанбулу

Другу годину узастопно Фенербахче ће играти у финалу Евролиге. Екипа Жељка Обрадовића у потпуности је надиграла Реал Мадрид у полуфиналу Фајнал фора у Истанбулу, па ће у недељу на мегдан Олимпијакосу – 84:75.

Фенербахче је знатно спремније ушао у ову утакмицу, Обрадовић је добио тактичку битку на паркету против свог некадашњег ученика, а његов тим је имао резултатску контролу током свих 40 минута. Једини играчи Реала који је успели да искоче изван канџи одбране који је наместио најтрофејнијиј тренер Европе били су Серхио Љуљ и Џејси Керол, али су остали играчи Краљевског клуба били значајно испод њиховог нивоа.

Са друге стране, сви играчи којима је вечерас веорвао Обрадовић дали су свој допринос великом слављу, а пре свих фантастични Екпе Јудо, који је утакмицу завршио са дабл-дабл учинком – 18 поена, 12 скокова. Додатне проблеме високом играчима мадридског великана правио је и Јан Весели, који је са неколико небеских скокова у првом полувремену утицао да турски тим већ тада дође до озбиљне залихе поена.

Екипа Пабла Ласа је у неколико наврата током утакмице претила Фенеру и наговештавала да би могла до резултатског егала, али није успела озбиљније да се упусти у борбу за финале, па се победа турског тима ниједног тренутка није доводила у питање.

Богдан Богдановић је био други стрелац тима са 14 постигнутих поена, док је Весели постигао два мање, а одличан је био и Никола Калинић, који је убацио 12 поена, имао шест скокова, шест асистенција и четири украдене лопте. Бивши играч Црвене звезде је одиграо готово читав меч и био други најкориснији играч у победничком тиму.

Серхио Љуљ је био најефикаснији играч утакмице са 28 постигнутих поена и осам асистенција, док је Керол убацио 21, уз одлучан проценат шута за три поена (5/7).

Дворана: Синан Ердем дом
Гледалаца: 13.697
Судије: Ламоника (Италија), Рижик (Украјина), Латисевс (Летонија)

ФЕНЕРБАХЧЕ: Јудо 18, 11ск, Махмутоглу, Антић, Богдановић 14, Бенет, Слукас 9, Нанали 2, Весели 12, Калинић 12, 6ск, 6ас,4ук, Диксон 9, Дувериоглу, Датоме 8.

РЕАЛ МАДРИД: Рендолф 7, Дрејпер, Фернандез, Дончић, Мачиулис, Рејес, Ајон 2, Керол 21, Хантер 6, Љуљ 28, 8ас Томпкинс 8, Тејлор 3,