Прочитај ми чланак

СУДИЈСКА КОМИСИЈА ФСС: Раднички оштећен против Партизана!

0

Судијска комисија Фудбалског савеза Србије навела је данас да су судије на утакмицама Младост-Напредак и Раднички-Партизан правиле грешке, али је нагласила да се више неће оглашавати после прозивки из клубова.

FOTO: FK Partizan

“Због објективног информисања јавности, а у складу са Судијском конфенцијом УЕФА чији смо и ми потписници, принудјени смо да реагујемо и изнесемо чињенично стање после најновијих оптужби и саопштења ФК Раднички из Ниша и ФК Напредак”, наводи се у саопштењу достављеном агенцији Бета.

Ова два клуба су после пораза од Партизана и Напретка издала саопштења у коме су оптужили судије да су их директно оштетили.

“На утакмици Младост – Напредак судија је евидентно направио пропусте на штету ФК Напредак у смислу техничких и дисциплинских мера. На утакмици Раднички – Партизан судија је на самом почетку утакмице имао пропуст у изрицању дисциплинске мере (картона према играчу Урошу Дјурдјевићу из Партизана), као и помоћни судија који је погрешно проценио и зауставио напад домаће екипе (сигнализирао офсајд)”, наводи се у саопштењу.

Партизан је у Нишу победио 3:1, док је Младост код куће победила Напредак 3:2 уз два досудјена пенала за њих.

“Судијска комисија се више неће оглашавати и одговарати на разноразна саопштења клубова , али ће наставити да прати и доноси адекватне мере и санкције у складу са прописима”, наводи се у саопштењу.