РЕЖИМСКИ „ИНФОРМЕР” ТВРДИ: Европскa унија руши Вучића

11

На састанку Радне групе Савета ЕУ за проширење (ЦОЕЛА) у Бриселу договорено да се блокирају даље евроинтеграције наше земље. Званично, објавиће више разлога за блокирање Србије, али суштина је у Александру Вучићу, кога по сваку цену хоће да сруше с власти...

Радна група Савета ЕУ за проширење (ЦОЕЛА), која је претходних дана у Бриселу разматрала случај Србије, одлучила је да блокира даље евроинтеграције наше земље, сазнаје Информер!

Одлично обавештени дипломатски извори Информера кажу да ће за ову одлуку бити наведено више формалних разлога, али суштина је да Европској унији смета премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић.

„Сувише је он Србин и сувише је свој и независан“, овако је један од наших саговорника објаснио разлог најновије европске блокаде. Према његовим речима, у наредним месецима ЕУ ће у Србији максимално појачати рад на рушењу актуелне власти.

Сметамо и Бугарима

Како сазнајемо, на завршном састанку ЦОЕЛА у Бриселу, којем су присуствовали представници свих 27 земаља чланица ЕУ, о Србији су се позитивно изразиле Аустрија, Италија, Словенија, Мађарска, као и представници Европске комисије. Сви они су се сагласили у ставу да Србији треба отворити поглавља 23 и 24. Међутим, представници готово свих других земаља имали су неке примедбе!

Цвијановић: ЕУ нас уцењује

Главни уредник портала „Нови стандард“ Жељко Цвијановић каже да је блокада ЕУ сасвим очекивана.
– Смисао те блокаде је, наравно, у томе да се од Београда добију уступци на Косову и да се Србија дистанцира од Руса. Довољно је рећи да би даљи уступци на Косову довели до унутрашњег сукоба у Србији, а дистанца према Русији би земљу учинила веома рањивом споља… – подвлачи Цвијановић.

– Тако су се Бугари бунили јер припадницима њихове мањине наводно још нису одштампани и подељени сви уџбеници на бугарском језику, Хрвати су Србију оптужили да се понаша као Хашки трибунал и тражили да ЕУ Србији наложи да укине закон о универзалној јурисдикцији судова за ратне злочине… – открива наш саговорник. Према његовим речима, представници највећих земаља ЕУ тражили су да се даљи напредак Србије у евроинтеграцијама услови доношењем закона о борби против корупције којима би Агенцији за борбу против корупције била дата овлашћења полиције и тужилаштва!?!

– Они тако, да се разумемо, хоће да владају Србијом и руше владе преко својих људи у агенцијама и тужилаштвима, баш као што су недавно радили у Румунији и Македонији – објашњава један од наших саговорника.

Представници Немачке и Француске, како сазнајемо, тражили су да се пут Србије ка ЕУ орочи захтевом за промену Устава наше земље, и то тако што би из преамбуле било избачено Косово и Метохија!?!

– Ипак, највише речи било је о наводном недостатку слободе медија и изражавања! На састанку је представљен извештај организације БИРОДИ, коју финансија ЕУ, а која се током кампање у Србији прославила објављеним лажима према којима Вучић контролише ТВ Н1 иако је на тој америчкој телевизији објављено убедљиво највише негативних прилога о њему!?! Такође, тражено је и да Србија повећа овлашћења РЕМ како би кажњавала медије који злоупотребљавају фреквенције у предизборним кампањама… – преноси извор Информера.

Званично, нико јуче ни у Бриселу ни у Београду није хтео да коментарише наша сазнања. На другој страни, главни уредник недељника „Печат“ Милорад Вучелић сматра да су Хрвати, Бугари и остали квазипријатељи из ЕУ коначно урадили нешто добро за Србију.

– Надам се да наши медији никад неће бити „слободни“ од истине као њихови. Они би хтели да се објављују само лажи које испоручују обавештајне службе и Сорошеве фондације. У овој земљи има много медија који слушају Запад, али још има оних који служе истини и то нервира центре моћи. Никада овде нећете имати само медије који служе антисрпској пропаганди. Ми смо можда мала држава, али смо велики народ… – наглашава Вучелић.

Аналитичар Драгомир Анђелковић каже да је јасно да су учесници поменутог састанка против европских интеграција наше земље, па измишљају начине да такав став оправдају.

– Приче о недостатку слободе медија, правима мањина и корупцији су само изговор. Било би боље и поштеније да нам Немачка или било која друга чланица отворено каже да нас не жели у ЕУ него што играју овакве игре. Ситуација у нашим медијима није ништа гора него у суседним земљама, поготову у Хрватској, где се отворено пропагира фашизам, чега смо сви сведоци већ дуже време – поручује Анђелковић.

Тенденциозне оптужбе

Стевица Деђански, шеф Центра за развој међународне сарадње, сматра да су тврдње Европљана тенденциозне.

– Све што ЕУ каже и кад год се бави Србијом, то је тенденциозно. Смешно је да се ишта пребацује Србији о медијским или било каквим другим слободама. Не треба се превише освртати на такве ставове Европе – закључује Деђански.

 • Велика Mетла

  ИнформСЕРЕ,не СЕРИ!

 • EUInformer2

  Kajl Skat: Informer je najobičniji ološ

  „Mediji bi trebalo da budu bazirani na činjenicama“

  Američki ambasador u Srbiji Kajl Skat, odgovarajući na pitanje novinarke Informera o tvrdnjama da se Srbiji koči proces pristupanja Evropskoj uniji jer se nekim zvaničnicima ne sviđa kako premijer Aleksandar Vučić vodi zemlju, je rekao da to “neće biti jedina laž” koju je čitao u Informeru i “verovatno neće biti zadnja”.

  “Ima takozvanih informacija na bazi izvora za koje nemam pojma šta su. Informer je najobičniji ološ, kako kaže vaš premijer, što se tiče vesti”, rekao je Skat u izjavi medijima, posle predavanja na Fakultetu za međunarodnu politiku i bezbednost.

  Skat je dodao da bi mediji trebalo da budu bazirani na činjenicama.

  “A u Informeru ne vidim činjenice, samo vidim laži”, rekao je Skat.

  • Негрутин

   Ти си постао најцењенији Златановићев сарадник.
   Честитам.

  • Велика Mетла

   Јееебо га СкАт са све СкОтом(овог еу-инфоСЕРА)! Пази молим те „медији треба да пишу на основу чињеница“каже Скотина,а ово говедо преноси!!!?? Ееееј,они помињу да медији треба да пишу чињенице???!!! А шта рећи? Где су биле чињенице,када су тровали своју марву од назови народа,у њиховим медијима када су писали о томе како су Вијетнамци „потопили“носач авиона,америкењаца? Када су лајали о Садамовим биолошким отровима,које ни дан данас не могу да пронађу(јер их нема,а да их је било не би га смели ни напасти)?Где су чињенице када су лајали о хемијским отровима Гадафија? Где су чињенице о Маркалама? О Рачку? О Сребреници? Западу је мајка лаж,а отац обмана!

  • Негрутин

   Овде су почели да преносе Информер, Курир и Ало масовно.
   То је ђубре које ја не читам тако да ћу да се пребацим на оно друго место.
   Погледај информације које се овде пласирају. Као да су писане у АВ кабинету. Овде више нема анализа и пристојних чланака. Све само ђубре. Хвала лепо нисам заинтересован!

  • Велика Mетла

   Ни једна иоле нормална особа не чита те глупости од новина,а додао бих и БЉуц,Данас,Вечерње Новости,Политика….,има их још,које већ годинама не читам! Не знам где би то друго човек могао отићи,а да сајт није под нечијом контролом? Мени смета што Златановић пуста ове смрадове да загађују овај сајт,и наравно што преноси подоста текстове из поменутих новина! Боље је и без икаквих „вести“него преносити глупости са Курира,Информсера……!

  • Негрутин

   Сајт мора бити под контролом и мора имати уређивачку политику. На коју је страну окренут зависи од уредника.
   Овде сада имамо таблоизацију сајта која некоме одговара а некоме не. То се ради због пара и реклама а после следи кукњава како их треба помоћи да би опстали.
   Нека , онда, траже од Информера , Курира, Ало,… и тако су постали њихова испостава.

  • Велика Mетла

   Не требало му,што се мене тиче!

  • EUInformer2

   Ako misliš na mene, ja nisam prenosio tekst iz provladinog medija, naprotiv sam pokušao da raskrinkam njegove laži i širenje defetizma u vezi sa pristupanjem EU.

  • Simerijanac

   То није дефетизам, то је оптимизам.

 • Frojd

  ….eve ga drzavni udarach N1, da je bilo srece i pameti, ovaj ludak ne bi bio ni precednik MZ..
  ….