ПАЉБА ПО БЕОГРАЂАНКИ КОЈОЈ СУ УКРАЛИ 1.200 ЕВРА: Па где се шеташ с тол’ким кешом?!

11

БЕОГРАД - Београђанка Мирјана Велимировић, којој су три крадљивице украле 1.200 евра у пуној посластичарници на Булевару Краља Александра, нашла се на удару оштрих критика због своје неопрезности.

Да крадљивци не презају ни од чега, па чак и да отму новац усред бела дана из дечијих колица, одавно је познато, али оно што је привукло пажњу читалаца јесте што се, како су навели, ова Београђанка прилично немарно и ноншалантно понашала, ако се узме у обзир чињеница да носи толику суму новца уз себе.

„Жена је сама крива због своје неопрезности што је опљачкана и то је чињеница. Као да не зна колико је морал код неких људи на ниском нивоу, колико су лопови организовани, као да живи у неком свом свету“, „Вероватно су је пратиле од мењачнице. Уиграна екипа.Мада се и госпођа ноншалантно понаша. Као да не зна у каквом времену живи. Женама кидају огрлице на сред улице, отимају торбе, џепаре где год стигну (аутобуси, станице, тржни центри,…). Ако се сами не чувамо, нико нас неће сачувати“, „Са толиким парама и дететом шетати се по граду, стварно је сумануто“, „Паре се чувају а не каче се на дечија колица, и њој је најважније да прича на мобилни“, само су неки од коментара огорчених људи који су осули паљбу по опљачканој жени.

С друге стране, било је и оних који су стали на њену страну уз тврдњу да не смемо лоповлук правдати понашањем оштећеног.

„Нису нормални ови што краду, а не опљачкани. Откад смо почели да правдамо лопове“, „Читам и не могу да верујем да се људи острвише на жену која је опљачкана“, „Читајуци коментаре, већи кривац је жена која је покрадена него оне сто краду, постали смо заиста болесно друштво ако је то начин размишљања, испаде да свако има право да узме ста хоће, шта му падне под руку, да отима“, узвратили су други.

А покрадена Мирјана нешто касније објаснила је да јој није било сумњиво што су крадљивице селе до њеног стола, а онда експресно устале и отишле. Међутим, веома брзо је приметила да јој је бебина торба отворена и да недостаје новац.

„Када сам касније погледала снимак са камере схватила сам да сам ја крива јер сам им све „дала на тацни“, а да су оне професионалке које су муњевито искористиле ту прилику“, испричала је она.

 • Драгош Варошчић

  Где је сада Стефановић који тврди да су грађани безбедни и да је криминал у опадању. Главно да он чува емигранте.

 • Srele

  Evo da se i ja pridruzim onima koji kritikuju gusku.
  Toliku gotovinu drzati u torbici decjih kolica je van
  pameti. Bar da je tu torbici imala kod sebe pa hajde.

  Dok je ovacea bice i vune.

  Koga kritikovati ako ne doticnu? Gomilu lopova?
  Siromastvo u Srbiji? Narkomaniju?
  To je isto kao kritikovati nevreme umesto sebe zbog
  toga sto nisam poneo kisobran.

  • Велика Mетла

   Очигледно да није ни мрву једну свесна у каквом свету,окружењу,живи! И наравно за ту њену несвест треба други да буду криви! А где је ту одговорност њена?

  • Srele

   Meni smesno da neko vuce toliku lovu u veku elektronskog
   placanja. Slucaj mi vrlo sumnjiv.

   Jel postoji sistem elektronskog placanja u Srbiji?

   Ja nikad nemam kod sebe vise od 200 evra u dzepu.

 • Василије Блажени

  Да мој народ – част изузецима – није постао тешка стока, која се „храбро“ обрушава само на слабе и незаштићене, не би ни било оволико лопужа, криминалаца и мафијаша свуда око нас, а посебно – на власти…

 • Мила

  Данашњи мутанти-нису криви лопови него поштен свијет који ,како сам није такав,такво што не очекује.

  • Велика Mетла

   Кад знаш да ниси као лопови,аутоматски те то сазнање обавезује да се не понашаш наивно,и не смеш да мислиш да су сви као ти искрени и поштени! Ако знаш да су сви лопови,као што и јесу,већина,а не чиниш ништа да се заштитиш од таквих,онда је то твоја наивност и тешка грешка! Ако ти нећеш да украдеш,што је потпуно нормалан став,не значи да други неће,па се зато мораш пазити! Седети поред змије отровнице,мислећи како ме неће угристи је јако наивно! За мене наравно!

  • Мила

   Па проблем је у томе што онима који нису лопови или са таквима нису имали посла мисли једноставно не могу да иду у том смјеру,њима то не пада на памет.Не могу ја сједити у кући и размишљати :шта ако сада упадне мигрант кроз прозор,ако у мојој околини такви не егзистирају.Кад поменусте змију отровницу-тачно је да се плашимо,али зато што ЗНАМО да је опасна јер смо слушали о томе.Немојте да оправдавате крађу-ево,читам ваш коментар и нисте осудили лопове него несрећну жртву.Мислим да је велики дио свих наших проблема недостатак емпатије и солидарности.

  • Велика Mетла

   Пишемо о истој ствари,на два различита начина! Не пише ни змији на челу да је отровница,као што ни лопову не пише на челу,АЛИ смо чули за змије отровнице и за лопове да постоје,и да их има у нашем окружењу,нажалост! Значи,морамо бити свесни,и одговорни,где се налазимо,и шта нас све може снаћи! Па и на кући имамо врата,да свако не гледа унутра,и да свако не може ући кад му је воља,и да не може украсти,не барем лако,из куће нешто! Значи,превентива! Ако се будемо понашали као ова жена,онда се не треба чудити што нам се дешавају овакве ствари!

  • Мила

   Ја само желим да кажем да би свијет био превише лијеп да се овакве ствари свакодневно не дешавају,али желим да кажем и то да су лопови свакако три корака испред обичних смртника којима њихове методе нису познате.Па новац је у овом случају био у топрби,једноставно жена није могла претпоставити да је неко прати,као што вјероватно не бих и сама.Најлакше је бити генерал послије битке и осуђивати,међутим ја желим и да скренем пажњу да је превише осуђујућих коментара у корист покрадене жене.Може бити да је требала боље чувати новац,али можда је сматрала да је новац на сигурном-можда јга е хиљаду пута прије ту држала…не знам…у сваком случају она је остала без СВОГ новца и ако не можемо помоћи,а оно не требамо отежавати ,сасвим је могуће да се и сама гризе.

 • Велика Mетла

  Како дошле,тако *ошле! Да се знојила да би дошла до њих,умела би их и пазити!