Прочитај ми чланак

НИШТА ОД СПЕКТАКЛА СА НОВАКОМ Тим „почистио“ Надала са римске шљаке за полуфинале

0

Партију сезоне, можда и каријере, приказао је Доминик Тим и елиминисао Рафаела Надала у четвртфиналу мастерса у Риму - 6:4, 6:3.

Foto: Kiko Huesca / EPA;

Не само што је 23-годишњи аустријски тенисер победио „краља шљаке“, већ га је потпуно надиграо у два сета на „Форо Италику“ и приредио изненађење. Уједно, прекинуо је Надалов низ од 17 тријумфа на шљаци ове сезоне.

Тако је Тим спречио и да у полуфиналу гледамо чувени класик, Рафе неће бити у борби за финале, док он чека бољег из дуела између Новака Ђоковића и Хуана Мартина дел Потра (не пре 21 сата).

Тим је претходно поражен у финалима Барселоне и Мадрида, али је јасно показао да је научио лекције и то је на специфичан начин демонстрирао у Риму.

Фуриозно је седми тенисер света започео окршај у Вечном граду, жељан да покаже како може да се носи са најбољима. У првих пет гемова је направио два брејка, што је и те како тешко против Надал, повео са 5:1 и без много проблема привео сет крају.

У другом је кључан био седми гем када је на Рафин сервис прекинуо ритам гем за гем, од 2:3 дошао до 4:3 и на крају брејком ставио тачку на фантастичну партију.