Прочитај ми чланак

МИНИСТАРСТВО ГРАЂЕВИНАРСТВА: Стамате, може гондола на Златибору, али …

0

Министарство грађевинарства Србије за изградњу златиборске жичаре, али по закону.

Државна секретарка у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Aлександра Дамњановић саопштила је данас поводом протеста који је у Београду предводио председник Општине Чајетина Милан Стаматовић, да Министарство подржава изградњу кабинске жичаре – „гондоле“ на Златибору, али у складу са законом.

Она је у саопштењу навела да се по свим захтевима Чајетине за изградњу жичаре поступало у законским роковима, чак и раније, али да су у захтеву за издавање дозвола уочени технички недостаци у пројектној документацији и да је Министарство захтевало од Општине отклони те недостатке.

 – То бисмо захтевали и од свих других инвеститора, јер је закон исти за све. Нема овде никакве малициозности. Напротив. Министарство подржава изградњу „гондоле“, а телефони и мој и мојих сарадника су отворени 24 сата за представнике Општине Чајетина. A све што се дешава изван овога, не спада у домен рада Министарства, већ у домен политике – рекла је Дамњановић.

Додала је да је Министарство дозволило да се пројекат ради по фазама, јер је за прву фазу изградње, за излазну станицу „Торник“, решена имовина, док се за другу фазу чека окончање судског спора који држава води против „одређених лица ПК Златибор“.

Протест Златибораца због проблема са изградњом кабинске жичаре – „гондоле“ коју желе, завршен је данас испред зграде Владе Србије после уручења захтева за смењивање министарки грађевинарства и правде, Зоране Михајовић и Неле Кубуровић.

Захтеве је предао председник Општине Чајетина Милан Стаматовић који је рекао да су њих две одговорне за „наношење штете“ тој општини којој није издата грађевинска дозвола за изградњу „гондоле“.