МИНИСТАРСТВО ГРАЂЕВИНАРСТВА: Стамате, може гондола на Златибору, али …

5

Министарство грађевинарства Србије за изградњу златиборске жичаре, али по закону.

Државна секретарка у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Aлександра Дамњановић саопштила је данас поводом протеста који је у Београду предводио председник Општине Чајетина Милан Стаматовић, да Министарство подржава изградњу кабинске жичаре – „гондоле“ на Златибору, али у складу са законом.

Она је у саопштењу навела да се по свим захтевима Чајетине за изградњу жичаре поступало у законским роковима, чак и раније, али да су у захтеву за издавање дозвола уочени технички недостаци у пројектној документацији и да је Министарство захтевало од Општине отклони те недостатке.

 – То бисмо захтевали и од свих других инвеститора, јер је закон исти за све. Нема овде никакве малициозности. Напротив. Министарство подржава изградњу „гондоле“, а телефони и мој и мојих сарадника су отворени 24 сата за представнике Општине Чајетина. A све што се дешава изван овога, не спада у домен рада Министарства, већ у домен политике – рекла је Дамњановић.

Додала је да је Министарство дозволило да се пројекат ради по фазама, јер је за прву фазу изградње, за излазну станицу „Торник“, решена имовина, док се за другу фазу чека окончање судског спора који држава води против „одређених лица ПК Златибор“.

Протест Златибораца због проблема са изградњом кабинске жичаре – „гондоле“ коју желе, завршен је данас испред зграде Владе Србије после уручења захтева за смењивање министарки грађевинарства и правде, Зоране Михајовић и Неле Кубуровић.

Захтеве је предао председник Општине Чајетина Милан Стаматовић који је рекао да су њих две одговорне за „наношење штете“ тој општини којој није издата грађевинска дозвола за изградњу „гондоле“.

 • 50 pera

  Država je u raznim periodima otimala po srbiji sve što je htela.Proglasila sebe za vlasnika preduzeća ali samo za pljačku a za obaveze po osnovu vlasništva nije vlsasnik.Pokrivala nezakonite radnje svojih postavljenih direktora, kada su radnici tužili za nezakonitu plačku od strane preduzeća, država glumi nenadležnost.Dok su preduzeća bila ,, na izvolte,, za nepotrebna zapošljavanja gladnih da ne bi bio narodni bunt, bila su prihvatljiva, kada su računi i dugovi došli na naplatu, država glumi nenadležnost.Opljačkana društvena imovina pod patronatom zapada i uz kvalifikaciju istog tog zapada da je DRUŠTVENA IMOVINA NIČIJA ostaje zakonita stvar.

 • ВМ

  Срамота је велика чиме се баве сви ови назови политичари. Сав народ већ зна да је све лаж, да је земља под тешком окупацијом, да је све намештено и у рукама квинслишке назови владе која сама себе бира на неуставним изборима….

  ….а оно што је најгоре је то да они који су положили заклетву земљи, да ће својим животом бранити устав и државни поредак, не раде ништа поводом бруталних кршења устава Србије у задњих 17 година….а сада је већ догорело и сваким даном ће бити све горе и горе….или боље рећи доле.

  • Змај Горинич

   У праву си! Ова издајничка власт руши ноћу у Савамали и то под фантомкама, а од Стаматовића захтевају неку папирологију.Нису били способни да сачувају храст-запис стар петстотина година, па су и њега посекли ноћу.,,

  • ВМ

   …и потопили Грачаницу, преасвалтирали базилику из Х века, у Новом Саду граде зграде преко археолошких налазишта из неолита… сатиру из дана у дан свакакву културноисторијску баштину ове земље и народа.

   Државе које имају 1% од онога што ми имамо, љубоморно чувају то и уздижу у небеса какве су они величине због тога сто то имају….

 • Milutin

  Ова попишуља из министарства нема благе везе о чему прича. Неко јој је рекао шта треба да прича и она то понавља од Јануара месеца ове године. СНС не да никоме из СРБИЈЕ да се развија док њихови финансијери први не узму тај пројекат. Зашто је министарство хтело да опљачка грађане СРБИЈЕ И САМУ ОПШТИНУ ЧАЈЕТИНУ ОТИМЊАЕМ 4000 ХЕКТАРА ЗЕМЉЕ. То сев што су радили за рачун страних налогодаваца а на директну штету СРБА И СРБИЈЕ. Уосталом зато су нас и бомбардовали ти трули фашисти са трулог запада и децу нам поубијали а нас заувек затровали а данашњи издајници за шаку долара хоће да отму државну земљу и да је поклоне тим истим фашистима који су нам децу поубијали а нас заувек затровали. То је истина и на то питање прво мора да се одговори а онда кривци у затвор па на суд и то народни а не страначки. Ова поишуља мора да се извине свим грађанима СРБИЈЕ за лажи које износи 5 месеци без икаквих доказа. Али сигуран сам у једно ова анархија неможе да траје дуго а онда ће сви кривци за своја недела одговарати у то могу да буду сигурни.