• Почетна
  • СПОРТ
  • Кокеза је неформални газда Партизана, има болесну сујету, две године руши Звезду
Прочитај ми чланак

Кокеза је неформални газда Партизана, има болесну сујету, две године руши Звезду

0

Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић оптужио је председника Фудбалског савеза Србије Славишу Кокезу да је у спрези са челницима Партизана и да им је донео титулу првака Србије

Тешко је освојити титулу са два противника, колико год били квалитетни, против Партизана појачаног Кокезом. Дешавало се исто и са Караџићем, жалићемо за њим. Кокеза је неформални газда Партизана, зна цела Србија његову спрегу и шта чини да Партизан буде шампион. Видећемо колико је та спрега јака и да ли може Звезда да стане на пут томе – рекао је Терзић на ванредној конференцији за медије на стадиону „Рајко Митић”.

Како је нагласио, Кокеза је таквим поступцима злоупотребљио своју функцију.

Немам ништа лично против њега, проблем је што има болесну сујету да влада српским фудбалом. Не замерам му што је навијач и газда Партизана и што је отеран из Звезде од навијача, али замерам што злоупотребљава своју функцију – поручио је Терзић.

Како је рекао, Кокеза не жели садашње руководство у Црвеној звезди, већ уместо њих хоће своје марионете.

Кокеза две године руши Звезду, одмах по одласку постао је први сарадник Томислава Караџића, а потом и председник ФСС. Од августа 2015. године њих двојица су једно – навео је функционер црвено-белих.

Терзић је поновио да је Звезди титулу отео Партизан, који је према његовим речима побеђивао пријатељске клубове и играче и уз помоћ судија.

Није смак света ако Звезда не освоји титулу, то није једини параметар успешности рада клуба, поносимо се многим стварима које ћу рећи члановима скупштине. Не бежим од одговорности због неуспешне сезоне у години кад се не узме титула, али смо од УЕФА добили све највише похвале за финансијску стабилност. Сви знамо какве смо финансијске проблеме имали, продавали смо најбоље играче како бисмо стабилизовали клуб – навео је Терзић.

Подсетио је да су прошле године продали играче који су дали 60 голова и приходовали десет милиона евра, те приметио да озбиљан клуб не сме да пушта играче, већ да се попуњава на потребним местима, чему је прави пример Лудогорец.

Како је рекао, он не прави себи алиби и није му проблем да оде из клуба, али додаје и да ће његов рад бити оцењен на скупштини клуба у јуну.

Отишао је велики Драган Џајић, зашто не би и Терзић? – закључио је генерални директор Црвене звезде.