ГОЈКОВИЋЕВА: Не пада ми на памет да поднесем оставку

1

Председница парламента Маја Гојковић изјавила је током расправе у Скупштини Србије да јој не пада на памет да поднесе оставку на функцију.

„Ни на крај памети ми не пада да поднесем оставку онима који имају један, пет или 14 посто“, изјавила је Гојковићева.

Посланица ДС Александра Јерков пре тога је негодовала зато што реч нису добили посланици опозиције који су хтели да рекламирају повреду Пословника, а председница Скуштине је рекла да за то нема времена.

Александра Јерков је због тога позвала Гојковићеву да, како каже, не крши Пословник, већ поднесе оставку ако нема времена да води седницу.

Гојковићева се током седница извинила посланицима који “сваког дана слушају да неки посланици вређају премијера Александра Вучића и потпредседника владе Небојшу Стефановића тиме што кажу да они раде по директивама убица”.

„То слушамо свака три, четири дана приликом утврђивања дневног реда. Ћутим сатима и трпим увреде на рачун људи који сигурно не раде по диктату убица, али има доказа ко се дружио са њима. Немојте да ме вређате“, рекла је Гојковић на наводе Јерков да крши Пословник.

Поводом навода посланице ДС Маје Виденовић о “циничном обраћању председнице” Гојковићева јој је изрекла опомену “због недоличног понашања”, те видно изнервирана поручила “да неће више да трпи иживљавање појединих посланика”.

„Да ли сам малициозна или оштрија…оставите то за дискусију на вашим партијским форумима. Немојте да ме вређате. Не морамо да се волимо, али морамо да се уважавамо“, рекла је Гојковићева.

  • Zoran Lekic

    Председница парламента Маја Гојковић изјавила је током расправе у Скупштини Србије да јој не пада на памет да поднесе оставку на функцију.

    Таман када сви дођу да тамо какоћу…
    Предлажем да зазидамо парламент, прецвикамо каблове за комуникацију, ставимо 2-3 чувара на улаз…Један добар „Алкатраз“, а Маја као и сви остали не морају да устају са фотеља, нека седе ту.