Прочитај ми чланак

ЗЛАТИБОРЦИ ОДЛУЧНО ПОРУЧИЛИ ВЛАДИ: Дозвола за гондоле или оставке министара

0

Општина Чајетина упутила захтев Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и најавила протест у Београду. Тражиће смене двеју министарки и двеју државних секретарки због опструкције

МИНИСТАРСТВО грађевинарства, Министарство пољопривреде и Министарство правде нас већ дуго опструирају, тражећи формалне изговоре да нам не издају дозволу за изградњу гондоле. Ми инсистирамо на томе да се, како нам то закон и омогућава, уверимо да ли је и за инвеститора „Београда на води“ важила иста процедура – каже Милан Стаматовић, председник Општине Чајетина.

Зато је Општина Чајетина у среду упутила захтев Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре да представницима ове локалне самоуправе, сходно Закону о доступности информација од јавног значаја, омогући увид у комплетну документацију, приложену у случају издавања грађевинске дозволе за пројекат „Београд на води“.

Стаматовић је, за „Новости“, потврдио да ће више стотина Златибораца у петак доћи под прозоре Владе Србије и захтевати, између осталог, смену министарки Зоране Михајловић и Неле Кубуровић, као и државних секретарки Стане Божовић и Александре Дамњановић, уколико се утврди да „Београд на води“ и остали национални пројекти немају комплетну документацију. Протестни скуп заказан је за петак у 14 часова испред Цркве Светог Марка, одакле ће се грађани упутити према Министарству и Влади са својим захтевима.

– Поред оставки, „заборавном“ Министарству грађевине уручићемо списак десетина килограма докумената које смо предали ради добијања грађевинске дозволе за нашу гондолу – додао је Стаматовић.

Новинари „Новости“ су у четвртак су покушали да чују и другу страну, али министарка Зорана Михајловић није желела да коментрише захтеве из Чајетине.

БИЛБОРДИ У ЧАЈЕТИНИ

У Чајетини су претходних дана осванули билборди с натписом „Стоп републичкој дискриминацији, Златибор – слободна територија“, на којима се види прецртана силуета актуелног премијера и будућег председника Александра Вучића. Златиборци су, подсећања ради, били најоштрија опозиција републичкој влади и у времену неприкосновене владавине Демократске странке. Тада су се, у време мандата Мирка Цветковића, на Златибору могли видети слични билборди.