Прочитај ми чланак

ДОКАЗ ДА ДАФИНИНА ПОРОДИЦА НИЈЕ МРТВА: Адвокат открио мистерију броја 5 и оповргао

0

Дафина Милановић, поред кеша, тражила и пет авионских карата, а пет дана касније наводно страдали њен муж, син и ћерка у Мађарској, тврди Миленко Ракић

Дафина Милановић, власница Дафимент банке, подигла је пет милиона марака у кешу и купила пет авионских карата пет дана уочи наводне погибије њене породице у Мађарској пре 25 година.

Ову тврдњу изнео је адвокат Миленко Ракић непосредно после трагедије која се догодила 2. јула 1992. године на путу Сегедин-Будимпешта, када су, према званичној верзији, у саобраћајној несрећи погинули њен супруг Драган, ћерка Љиљана и син Живко.

Тако је, две и по деценије касније, остала актуелна једна од три верзије погибије Милановића: да је Дафина у страху за њихове животе инсценирала несрећу, склонила породицу на тајну локацију и променила им идентитет. Новинар Бранислав Кривокапић тврди да му је Дафина 1997. рекла у поверењу да су „они живи, само не смеју да се врате у Србију“ и изнео низ занимљивих детаља о Дафинином понашању после трагедије.

Још су живи

– Дафина је почела чудно да се понаша, али и облачи после губитика најближих чланова породице. Рецимо, носила је китњасти шешир, дречаворозе хаљине и ципеле. Тако обучена појавила се на промоцији њеног пројекта здраве воде са Шавника, свега два месеца после несреће у Мађарској. Иако они који је дуго познају тврде да је она одувек била „посвађана с бојама и дезенима“, неуобичајени начин исказивања жалости ношењем обуће и одеће необично јарких боја и скупоценог накита, код дела јавности додатно је подгрејало сумњу о истинитости верзије о несрећи – написао је Кривокапић недавно за Њузвик.

Интересантна је изјава њеног брата Добрице, који је неколико дана после трагедије рекао да власт њему и његовој мајци није дала да виде мртвог зета и децу.

Претње моћника

– Ухапшен сам у Суботици и враћен за Београд, а мајци Миланки тела настрадалих никада нису показана – рекао је тада Добрица.

Извор Курира близак догађајима око некада најмоћније жене у Србији каже да, уколико је имала такав план, није нелогично да је морала да обезбеди велики новац.

– Пет милиона марака је огромна свота. С тим новцем могли су да се покрију трошкови који су у том тренутку били потребни како би породица отишла што даље из Србије. Дафина је у том периоду била у великим проблемима и плашила се за безбедност фамилије, а пропаст банке се назирала. Била је суочена с притисцима и претњама моћника, који су били у страху да се не открије велика пљачка не само банке него и државе – каже наш саговорник.

Дафина је после трагедије често мењала изјаве, од оних из којих се могло закључити да је саобраћајка инсценирана, па до тешких оптужби на рачун неких људи да су они убили њену породицу.

– Она је или перфидна, или болесна – изјавио је једном приликом адвокат Сава Анђелковић.

Мењала понашање

Новинар Бранислав Кривокапић сведок је промена у њеном понашању.

– Прича о њеном чудном понашању и облачењу била је повремено у потпуном нескладу са, рецимо, читуљама преко целе стране које је јула 1992. објавила Политика, први пут одступивши од стандардне величине ових огласа. Држећи фотографије страдалих мужа, сина и ћерке на свом радном столу, Дафина је у наредним разговорима о члановима своје породице говорила искључиво као о покојницима и никада више није поменула могућност да су живи. Она ми је само једном рекла да је њена породица жива – испричао је Кривокапић.

Дафина о погибији породице
ЗНАМ ДА НИЈЕ БИЛО УДЕСА

Српска мајка, како су је у нашој земљи назвали до пропасти њене пирамидалне банке, рекла је 2008. да праву истину о страдању породице никада није сазнала.

– Знам да није било саобраћајног удеса, ни случајног ни намерног. Да ли је могуће да се у колима која су ишла 180 километара на сат не разбије ни стаклена тегла за слатко у којој је било слатко од трешања – питала се Дафина.

О Милошевићу
ОД „СЛОБА ЈЕ ГЕНИЈЕ“ ДО „УБИО МИ ЈЕ ПОРОДИЦУ“

Дафина је деведесетих негирала своју повезаност са Слободаном Милошевићем, чак је говорила да је геније и да му се истински диви.

Међутим, касније је на суду изјавила да је Слободан Милошевић ликвидирао њену породицу када је схватио да је „надмудрен и преварен“ у једној финансијској операцији која је вођена преко њеног мужа.