Прочитај ми чланак

ТАЈНА РУСКОГ БЕРМУДСКОГ ТРОУГЛА:Овде нема ни истока ни запада, ни сeвера ни југа!

0

И Русија има свој "Бермудски троугао" који је на западу земље.

Курска магнетна аномалија је везана за област близу Курска (530 км југозападно од Москве). КМА представља необично понашање магнетне игле компаса. Наиме инструменти који раде на принципу магнета овде потпуно побрљаве и бркају југ са истоком и север са западом.

Особа једноставно не зна где се налази  као у неком лавиринту.Ово се дешава због слоја говоздене руде у рударском базену који се сматра највећим на свету. У њему је  30 милијарди тона руде, што је скоро 4 посто свих испитаних светских резерви.

 

Први пут су на овај феномен аномалног магнетизма земље на том месту обратили пажњу руски географи још  1770-их, али је прва бушотина за вађење гвоздене руде направљена тек 1923. године.

Рударски басен захвата територије Курске, Белгородске и Орловске области на југозападу Русије и заузима површину од 160.000 километара квадратних. То је територија већа од земаља попут Грчке, Северне Кореје, Бугарске или Кубе.

 

Данас на територији магнетне аномалије раде три рударско-прерађивачка комбината, а један од њих је Стојленски комбинат који припада руском гиганту НЛМК.