ШТА НАС ЧЕКА ако Дачић и Харадинај буду премијери?

10

У случају да нови премијер Србије буде Ивица Дачић, а Косова Рамуш Харадинај онда би ускоро могао да се очекује занимљив дијалог.

То је оценио британски новинар Тим Џуда који се бави Балканом.

„Сасвим је реална могућност да Дачић ускоро постане премијер Србије, а косовски Харадинај“, навео је Џуда на Твитер налогу приметивши да је кампања у Србији допринела да Харадинај „политички оживи“.

Он је у другом твиту навео да „са Дачићем и Харадинајем као могућим премијерима Србије и Косова ускоро следи интересантно време за дијалог“.

Приштинска Газета Метро преносећи твитове британског новинара коменатрише да би резултат тога могао да буде нови приступ обе владе, као и дијалога под покровитељством ЕУ.

Харадинај: Чакор је граница са ЦГ, неће бити ЗСО

Кандидат за премијера Косова Рамуш Харадинај изјавио је да ће поверење које буде добио од бирача и појединих политичких партија искористити за добробит Косова.

Како је рекао, то поверење „неће искористити за партијске и политичке интересе“.

Харадинај је на скупу у селу Јабланица код Ђаковице најавио да неће одступити од противљења демаркацији границе са Црном Гором, истичући да је „косовска граница на Чакору“, те да, ако буде био премијер, на Косову „неће бити места ни за Заједницу српских општина, ни за Србију“, пренели су приштински медији.

Од повратка из Француске, где је био у притвору тамошњих правосудних органа по захтеву за изручење српском правосуђу, Харадинај је пооштрио реторику према властима у Београду и Србији.

Из Француске и по повратку на Косово критиковао је и косовску власт, да би, последњих дана, променио ставове према странкама које су у Приштини формално још на власти.

Харадинај је пре недељу дана био категоричан и рекао да не постоји могућност да његова странка, Алијанса за будућност Косова, на изборима буде у коалицији са странкама које су биле део владајуће коалиције.

„Позивамо грађане да им својим гласовима суде за штету коју су учинили земљи. Апелујемо на грађане који нам дају поверење да спасу земљу од превирања, у које су нас увукли ДПК и ДСК“, рекао је Харадинај пре недељу дана.

Супротно тим изјавама, његова АБК и Иницијатива за Косово Фатмира Љимаја потписале су касно синоћ предизборни каолициони споразум са најбројнијом странком на Косову, Демократском партијом Косова.

После предаје захтева Централној изборној комисији за регистрацију и заједнички наступ на изборима, из АБК и Иницијативе је саопштено да ће Харадинај бити кандидат коалиције за будућег премијера Косова, док се из ДПК о томе још нису изјаснили.

 • Негрутин

  Биће љубљења као што је већ било.
  Само што ће Дачић да љуби шипца у дупе унаставку љубакања.

 • SlavenMilanov

  Šta nas čeka ? NAS ne čeka ništa, pošto će to biti apsurdna situacija u kojoj će da „razgovaraju“ dva premijera JEDNE države… Što se NAS tiče..

  Što se vas tiče – ne sećam se da ste javno objavili da priznajete nezavisnost „kosove“ ?

 • ЏЕРОНИМО

  Pa taj „zanimljiv“ razgovor je već počeo: Haradinaj preti da je njihovo do Niša i da ako Srbija u svom Ustavu i dalje zadrži Kosovo, onda će Kosovo u svoj ustav ubaciti trećinu Srbije.
  A Dači odgovara da Haradinaj Niš može videti samo iz zatvora.
  Nego sve je lako dok je samo na rečima…
  Ali ako bude „Roka Mandoljine“ pa stvarno krene ka Nišu? E onda nema druge nego da Koferče natakne šlem kao onaj vojnik Švejk i da zalegne u rov na poslednjoj liniji odbrane u Žitorađu. I da povede zemljakinju Cecu nacionale da peva i da mu diže moral…

  • Frojd

   ..5-ca…haug…

  • SlavenMilanov

   Više puta napisah -za sada nema ništa od rokanja iz dva razloga:
   1. KO će od Srba da pristane da mu vučić bude vrhovni k-dant?
   2. šipce od Niša deli samo volja vučićevih i njihovih gazdi …

  • Владица

   Никад у животу,под његову команду.

 • Милутин

  Какав дијалог са ратним злочинцем и убицом Срба.

  • Велика Mетла

   Полушипац је рекао да не пружа руку злочинцу Харадинају! Наравно,у ту,и такву,његову изјаву верује есенесовска марва,никако нормалан Србин! Само гледајте редослед догађаја,и како пицоусти полушипац пружа руку шипцу!

  • Негрутин

   Овде губимо време, треба мало и овде да се појавимо!
   https://srb.news-front.info/2017/05/18/americhki-marintsi-se-zamrzli-kao-mishevi-na-vezhbi-u-blizini-ruske-granitse/

 • Frojd

  …. kada na vlasti imamo isti onaj crno-crveni olos, koji je i doveo do predaje Kosova..
  …..sve stane u dve reci…jahaci apokalipse…