Прочитај ми чланак

СРС: Јуре рејтинг на терену

0

На централној отаџбинској управи СРС утврдио листу потеза за опоравак партије

СВИ функционери треба што више да буду на терену, са чланством, али и са свим грађанима, како би се на следећим изборима остварио што бољи резултат.

Ово је један од „рецепата“, који ће радикали применити у наредном периоду да би подигли рејтинг странке, пољуљан после лошег резулата њиховог лидера Војислава Шешеља на априлским председничким изборима.

Дан после бурне седнице Централне отаџбинске управе функционери СРС не желе да јавно говоре о осталим мерама за опоравак, нити о томе да ли је изгласавањем поверења Шешељу стављена тачка на кризу или се очекују наставак потреса. У овај други сценарио верују они који тврде да је тиме што је задржао Вјерицу Радету на месту шефа ИО, лидер радикала само пригушио незадовољство.

Већина функционера са којима смо разговарали није желела да јавно говори о закључцима са седнице.

Према незваничним информацијама, по жустрој критици предњачио је посланик и генерал у пензији Божидар Делић. Међутим, он није желео да за „Новости“ открије шта је то замерио колегама:

– То не бих износио у јавност. Могу само рећи да није било личних сукоба, нити тешких речи. Људи су износили своје мишљење.

Једна од оних који се залажу за одређене промене у партији, посланик СРС Весна Николић Вукајловић, каже нам да су управо разговарали о томе шта треба мењати:

– Сви се слажемо да је наше упориште у народу веће него што су то показали избори. Никога појединачно нисмо напали. Конструктивно смо анализирали узроке и разлоге малог броја гласова, али без атака на било кога. Потребна нам је боља комуникација са грађанима и томе сви треба да се посветимо.

ЧЛАНОВИ СА ЈУГА

НА седници Централне отаџбинске управе изабрани су нови чланови са југа, Звездан Ристић из Куршумлије и Бобана Станимировић из Врања. Ристић је такође именован за председника топличког окружног одбора, пошто је његов претходник Марко Миленковић прешао у СНС. Председник златиборског окружног одбора Зоран Деспотовић изабран је за члана Председничког колегијума.