Прочитај ми чланак

СИГАЛУ СЕ СМЕШИ ПОСАО У ВОЈСЦИ СРБИЈЕ?Специјална бригада тражи два аикидо мајсторa

0

У Специјалној бригади ВС нема запослених инструктора борилачких вештина, па се кадрови који ће изводити обуку бирају кроз процедуру јавних набавки.

Траже се два мајстора реалног аикида са црним појасом шести дан, који би у сваком тренутку требало да буду на располагању Специјалној бригади Војске Србије, пише између осталог у тендеру Војске Србије, који је пренела „Политика“.

Фото: <a href="http://www.vs.rs/index.php?gallery=ed7b6f74-c3a2-11e6-9eee-001a649ddcfe">Војска Србије</a>

Ови инструктори морају да имају сертификат за рад у складу са програмом Љубе Врачаревића, а потребно је да прођу безбедносне провере како би могли да држе часове у војном објекту, тачније у касарни „Растко Петровић“ у Панчеву, где је седиште Специјалне бригаде.

Љубомир Врачаревић постао је мајстор аикидоа 1971. године, али је, поштујући достигнућа јапанских мајстора, изградио свој стил примерен менталитету, конституцији и традицији људи поднебља са ког потиче, наводи се на сајту „Википедије“ и додаје да је дуги низ година радио са полицијом и специјалним јединицама војске.

Постао је познат и у свету јер је обучавао јединице полиције, војске, службе обезбеђења, као и телохранитеље више светских државника државника.

С друге стране, још један познати аикидо мајстор помињао се недавно као могући тренер нашим специјалним јединицама.

Ради се о холивудском глумцу Стивену Сигалу, који је боравио у Београду крајем 2015. Он је тада изјавио да није добио званичан позив из Србије да обучава наше специјане јединице, али да би, ако би га добио, то одмах прихватио.