РАТ НА ИСТОКУ: Перманентни рат Запада за енергенте

2

Нестанак Варшавског уговора и распад СССР-а, САД и НАТО су то доживели као победу и остварење стратешких интереса без „испаљеног метка“. То је за њих био „крај историје ратова“ и опстанак једине супер силе и остварење сна о униполарном свету. Кроз насилну глобализацију и „демократизацију“ непослушних држава и режима без пардона најсуровије и без милости „газили су све пред собом“, почев од разбијања СФРЈ, изазивања грађанских ратова у државама од Авганистана, Блиског истока па до севера Африке.

Запад је на руско укључивање у рат против тероризма у Сирији већином био изненађен и то дочекао са неверицом и проценом да Русија неће моћи ништа озбиљно учинити, те да ће се искомпровати у том рату и исцрпити ресурсе, јер је оптерећена санкцијама Запада. Напротив, у том ћутању и исчекивању Запада, Руска Федерација је успела да стратешки промени ситуацију у своју корист на глобалном и регионалном плану, те да се пред светом представи и афирмише као нова суперсила, без које се ништа више неће моћи решавати у међународним односима.

Након успеха руске дипломатије и војне помоћи у Сирији, САД и водеће државе НАТО су почеле да спроводе кампању коју суштински чини мноштво прљавих бесмислица о Русији, као што су: „убијају невине цивиле у Сирији“, а после тога, „опасно упадају у ваздушни простор“ Турске, као чланице НАТО, „снаге Башар ел Асада примењују хемијско оружје“ и ако се одлично у свету зна да је хемијско оружје предато и измештено из Сирије. По сценарију перфидија из минулих грађанских ратова на простору бивше СФРЈ и у Украјине, Запад је наставио са медијском кампањом чији је циљ дискредитација легалног руководства Сирије и дискредитовање и потискивање значаја и угледа Русије са Блиског истока. То је у суштини само „бука и бес“ Запада, јер заправо ради се о томе да је америчко блефирање „рата против тероризма“ пред светом обелодањено на спектакуларан начин, од стране Русије.

Рат САД-а и Велике Британије против тероризма јесте ништа више од циничног паравана за империјалну политику и остваривање интереса глобалистичких центара моћи. Укупан напор водећих држава НАТО специфично је усмерен на „ограничавање“ Русије и Кине, као нових сила које су зауставиле насилни процес глобализације и хегемоније САД-а.[1] На тај начин је и формално настала нова ера мултиполарног светског поретка. Пошо на Далеком истоку поред Северне Кореје, САД-у смета вртоглав развој Кине и јачање њене свеукупне моћи, као и њено присуство и утицај широм света.

У периоду последњих 70 година, хегемонија САД је већим делом обезбеђена америчком контролом над нафтом, плином и другим ресурсима Блиског истока, кроз континуирано мешање у послове блискоисточних народа и држава, укључујући и провођење државних удара и других модела управљања кризама. У целом том периоду, САД су очувале стратешко партнерство са најбогатијим државама Блиског истока. Све друге државе које се нису повиновале насилној политици Запада „изгореле су у вихору грађанских ратова“, кроз различите преврате, унутрашње кризе и „арапско пролеће“.

САД су биле и остале највећи свјетски произвођач нафте, али и највећи потрошач. У време Другог светског рата потрошња нафте у САД-у је почела премашивати производњу. Тај тренд jе само наставио, од тада, још јаче да се испољава.

Амерички предсједник Рузвелт закључио је тајни договор са саудијским краљем Абдулом Азизом на америчком ратном броду у Црвеном мору 20. фебруара 1945., само један дан након што је конференција на Јалти на Криму поставила темеље новог међународног поретка, након Другог светског рата. То је масовно повећало глобалну потражњу за доларом и инспирисало поверење у америчку економију, пружајући додатну њену стабилност и углед у свету. Понашајући се осионо и трошећи више од могућности до шесдесетих година Двадесетог века, САД су створиле огроман доларски дуг, који је био знатно већи од резерви у злату. Уместо да смање потрошњу Америка је подржала штампање долара, који је подржан са „црним златом“. То је означило улазак „петро долара“ на светску позорницу и вишеструку подршку и примат у настајању САД, као светске империје.

Истовремено је ојачала непрекидна међународна потражња за доларима, а САД су могле купити нафту од Саудијаца и других произвођача, симболички само за цену „штампања долара“. Многе државе Залива, са великим суфицитом су пожелеле да инвестирају своје вишкове профита од продаје нафте у економију САД-а. Зато је јасно зашто су блискоисточна нафта и корумпирани блискоисточни режими толико стратешки важни САД-у, како би „паразитирали на огромном богатству Блиског истока“, имали велики стандард и настојали да управљају свим кључним процесима у свету.

Са геополитичког становишта видљиво је да су САД одвојене од копнене масе Евроазије великим океанима. У Евроазији се налази више од 60% свјетске становништва и отприлике исто толики постотак ресурса. Зато САД од Другог светског рата ни по коју цену неће да напусте тај простор и кључне тачке Евроазије, богате ресурсима. Знају да би у случају повлачења са тог простора, главнина светске трговине одвијала се између народа на Еуроазијском копну, а то копно би било економски, привредни, финансијски и свеколики „центар света“. Развојем Кине, Русије и Индије смањује се простор за доминацију САД на простору Евроазије и то је извор фрустрације мегакорпорација са Запада, које желе тржишта и природне ресурсе Евроазије, под својим условима.

Скоро читав 20. век главни англо-америки циљ био је да спрече ширење утицаја Русије у Евроазији и настајање јачих регионалних сила, које могу угрозити њихове стратешке интересе. Стратешки циљеви САД и водећих сила Запада били су увијени често у идеолошке појмове, како би обезбедили подршку светског јавног мњења. Амерички и британски аналитичари и политичари истицали су опасност да, ако би се Русија развила до мере коју би јој њени ресурси и географска позиција природно допустили, тада би она са другим регионалним силама прузела доминацију на простору Евроазије, посебно данас са Кином и Индијом.

Кад је завршио“хладни рат“, англо-америке државе су остале без „рационалног“ оправдања за наставак своје самопроглашене „хумане“ улоге подржаваоца глобалног „мира“ и примера „слободе и демократије“. Од пада Берлинског зида и нестанка „комунистичке претње“, „блискоисточни муслимански тероризам“ већ је био и остао „озбиљан проблем за Америку“ и нови изазов за примену силе, било где у свету где постоји неко ко се супротставља интересима САД, Велике Британије и других водећих држава НАТО. Да су озбиљне намере САД и Запада да се боре са терористима на Блиском истоку, неби настала и опстајала тзв. Исламска држава.

Када је 2000.године Садам Хусеин објавио да ће Ирак прихваћати плаћања за ирачку нафту само у еврима, за мање од годину дана САД су напале и окупирале ту државу мимо одлука СБ УН и противно међународном праву. Поново је од 2003. године нафта Ирака продавана у америчким доларима. Јасно је било да су енергенти разлог окупације Ирака а не Садам Хусеин и некакво „хемијско оружје“, што се на крају испоставило да је обична лаж и бесмислица. Након окупације, нафтна поља Ирака, су подељена и предата на коришћење западњачким нафтним компанијама. Ирак је постао страшно место за живот, натопљен крвљу недужног народа и једна заостала држава, а била је на самом врху по социјалном статусу и степену писмености и културног напретка у арапском свету.

Када погледамо Блиски исток, Авганистан, север Африке и узмемо у анализу стратешке резерве нафте и гаса на том простору, лако се разуме и јасно види да су Русија и Кина највећи противници наставку глобалне доминације САД у свету. У новом „посредном ратовању“ преко марионетских режима, водеће државе Запада почеле су да формирају, опремају, обавештајно и логистички подржавају екстремистичке и терористичке формације радикалног ислама, које често прерастају у војске нередовних џихадистичких плаћеника. Оне се могу послати за кратко време било куда где су угрожени или желе се остварири интереси првенствено САД и Велике Британије.

Тако се непосредно моделује и спроводи непосредна америчка присутност на Блиском истоку, нарочито после 11.септембра 2000.године, која укључује агресију и окупацију Ирака и Авганистана, бомбардовање Пакистана, агресију и грађански рат у Либији, грађански рат у Сирији и др. Све те промене и кризе биле су у функцији јачања утицаја на енергенте на Блиском истоку, потискивања утицаја Русије, Кине и Ирана и пребацивања кризе на Балкан, Кавказ и у централну Европу. Све је то уско повезано са англо-америчком намером да заштити петро долар и било какву тешњу економску везу између Русије и Европе. Због тога је настала и стално се потхрањује Украјинска криза.

САД посебно брине европска зависност од руског плина или било кога другог, који није под америчким утицајем. Зато је Запад учинио све да заједно са Турском, Саудијском Арабијом и неким државама Блиског истока да се Сирија „стави под контролу“, како би се објединили енергенти и из више праваца усмерили ка Европи. Тиме би Европа била потрошач нафте и плина који је већински под контролом англо-америчких корпорација. Тиме би Русија била доведена у незавидну позицију око привредног развоја, временом би се угрозио стандард становништва уз већ предузете санкције и створили би се услови за развој и јачање унутрашњих противречности и немира. Све је то део стратегије Запада, која је усмерена на разбијање Русије, као моћне светске силе и њена фрагментација. Тиме би ресурси и тржиште Русије постали отворени за мегакорпорације и капитал са Запада.

Један од циљева државног удара у Украјини и пројектовања Украјинске кризе, био је у функцији протеривања руске Црноморске флоте са Крима, чиме би се отежала руска војна интервенција у Сирији. Русија је била врло свесна праве намјере Запада и заштитила народ и изворну историјску територију и омогућила Криму повратку у окриље Руске Федерације. Потез Русије с Кримом је потом искориштен од западних медија за провоцирање хистеричних реакција влада држава ЕУ, о руској намјери да изврши „инвазију на Европу“. Поред ширења страха од Русије вршен је притисак на јавно мњење европскиг држава да се морају одрећи енергената са истока, те да се изврши диверзификација од руског плина у будућности изградњом плиновода и нафтовода са Блиског истока преко Сирије и Турске.

Сирија је већ дуго времена савезник и Ирана и Русије те, уз Хезболлах и Палестинце, последњи пример секуларног уређења, које је супротно исламском екстремизму. Као таква, сиријска влада се бори против исламског фундаментализма и екстремизма, тзв. Исламске државе и вехабијске идеологије заливских монархија, које подржавају САД и Велика Британија. Западу не сметају ти монархистички ауторитарни режими и њих није обузела „демократизација“ нити „арапско пролеће“.

Руски плиновод „Јужни ток„, којег је ЕУ отказала под притиском Вашингтона, није смео да се догоди јер је то супротно англо-америчкој енергетској стратегији за Европу. Нажалост Бугарска није била свесна колику штету чини свом народу а и другим народима јужне Европе. „Турски ток“ ће вероватно бити искомпромитован, под притиском САД јер ће Турцима обећати све само да се тај пројекат упропасти. Најављен 2007. године, Јужни ток је изгледао као сигурна ствар, све до 2014. када је ЕУ уценила Бугарску да одустане од тог пројекта. Администрација ЕУ и њени господари из Вашингтона видели су алтернативни извор у изградњи плиновода Катар-Турска који је предложен још 2002. године и који би преносио катарски плин у Турску и ЕУ. Међутим, проблем је у томе што би морао проћи кроз Сирију. Планирана рута плиновода Катар-Турска јесте један од узрока „грађанског рата“ у Сирији. Башар ел Асад то није дозволио и постао је непожеан за САД, Велику Британију, Турску, Катар и Саудијску Арабију. Пожелели су да га виде мртвог као и Гадафија у Либији. Чак су примењивали и примењују сличне лажи и компромитацију. Једна од последњих је „употреба хемијског оружја“. Као председник који им се противи „мора остати без живота“ и Запад га поставља као први услов за преговоре и „изградњу мира“, по њиховој мери. Међутим Русија доследно брани легални и легитимни поредак у Сирији и искрено се бори против тзв. исламске државе, коју многи потхрањују са Запада и са њом имају различите аранжмане.

После одбијања саудијске понуде, Сирија се прикључила плиноводу Иран-Ирак-Сирија који би преносио плин из истог поља у Персијском заливу, са иранске стране преко Ирана, Ирака, Сирије и Либанона, а затим преко Средоземног мора до Грчке. Од тада па надаље, и Катар, Саудијска Арабија и Турска, под менторством САД прикључили су се групи држава који спроводе кампању „Асад мора отићи!“ Те исте државе су почеле достављати џихадистима оружје како би изазвали грађански рат у Сирији 2011.године. Међутим, као резултат сукоба у Сирији, плиновод Иран-Ирак-Сирија је одгођен, а Турска је све мање поуздан партнер у изградњи тзв. „Турског тока“, али би таквим односом угрозила решавање многих других питања од њеног стратешког интереса. Зато је питање будућности како ће Ердоган вредновати и одвагати стратешке интересе.

Турска је велики потрошач руског плина, па је турски предсједник Ердоган тврдио да би залихе могао потражити негде другдје, а то и чини и даље кроз захтеве за уклањање Асада и кроз борбу против Курда, како би правац плиновода Катар-Турска могао постати актуелан у једном тренутку. На тај начин извесно је да би се посветио том пројекту. Мали су изгледи да ће та опција бити изводљива.

Саудијска Арабија је, у току Сиријске кризе и санкција Запада, повећала производњу нафте како би се смањиле цене на светском тржишту. На тај начин настојали су да што више угрозе Русију. Истовремено се проводила операција Запада ради умањења вредности руске рубље. Русија је поред тога остала дубоко свесна потребе за војном интервенцијом у Сирији ради борбе против тероризма и заштите виталних националних интереса.

У Сиријској кризи Израел се понаша доста резервисано, зато што Саудијска Арабија, Катар, Турска и англо-американци раде добру ствар за њих. Незахвално је и тешко предвиђати даљи ток Сиријске кризе и односа водећих сила Запада и регионалних сила на Блиском истоку. Очекивати је да ће САД настојати да покушају са савезницима да умање утицај Русије. Када се увере да то није могуће настојат ће да траже договор кроз прецизирање зона утицаја. Тешко ће се доћи до таквог решења, али Русија је свесна потребе останка на том простору јер је то од виталног националног интереса. Покушаће САД и Велика Британија да непрекидно клеветају и шире лажи о Русији, Сирији, кризи у Украјини, опасности ЕУ од Русије и о ширењу утицаја Русије на Балкану. Али то неће дати резултате јер Русија има пријатеље широм света и све више је цењена и поштована у свету, посебно у западној Европи.

Англо-амерички глобалистички центри моћи још увек су јаки али њихова будућност никада више неће бити опредељујућа у међународним односима. Ти центри моћи већ су омражени и у државама где бораве. Багдад је недавно најавио да жели већу улогу Русије од САД-а у Ираку. То је великии непосредан знак САД и Западу да десет година успостављања „крваве слободе и демократије“ нема подршку народа и да су свесни зла које су им донели. НАТО жели да скоро пет година пролонгира останак у Авганистану јер је веома могуће да ће Русија дејствовати по центрима „Исламске државе“ где се врши увежбавање џихадиста, који су руског порјекла и намењени за извођење терористичких операција на простору Руске Федерације.

Од посебне је важности што све више људи широм света сазнаје прљаву улогу Запада и разуме манипулације које спроводе и медијски публикују. Запад упорно изједначава ИСИЛ и легалну власт у Сирији и условљава Русију да престане да подржава Асада, јер је он „крвожедни диктатор“. То је бесмислица и срамота која се шири на телевизијским каналима на Западу. Свет реалполитике је намјерно скривен од јавног погледа зато што се западни политичари боје да ако се њихова недела разоткрију у јавности доћи ће под удар закона и моралне осуде. То би се и десило да није медијске блокаде и дириговане уређивачке политике у медијима широм света.

Може се рећи да се последњих седамдесет година међународних односа, криза и ратова доминантно „обликује нафтом и енергентима“ и да се ти ратови често називају по ресурсима због којих су и настали. Многе државе су разорене, страдали милиони људи, расељени и опустошени градови и села, како би се омогућио приступ и контрола над нафтом, плином и другим природним богатствима и ресурсима. Та људска похлепа „за пленом“ од стране САД и водећих држава НАТО постала је ирационална и може угрозити светски мир и будућност цивилизације.

То потврђују и актуелана дешавања на Блиском истоку, Далеком истоку и креирани конфликти и повучена линија поделе у Европи од Балтика до Блиског истока. Наредно време ће потврдити да ли доносиоци стратешких одлука на Западу и даље мисле да све могу остварити силом и насиљем. Веровати је и надати се да ће схватити да Бог није оставио право нити моћ ни једној империји да загосподари светом, па то неће поћи за руком САД-у и њеним савезницима. Само је питање „цене“ отрежњења и призивања разуму глобалистичких центара моћи на Западу.

[1] Joe Quinn,Sott.net,Pet, 09 Lis 2015 19:06 UTC

[2] Joe Quinn,Sott.net,Pet, 09 Lis 2015 19:06 UTC

ЛИТЕРАТУРА

The Economic Strategy of American Empire, autora Michaela Hudsona
America’s Secret Recovery of Yamashita’s Gold, autora Sterlinga Seagrave
Joe Quinn,net,Pet, 09 Lis 2015 19:06 UTC
Митар Ковач, Милан Поповић, ЕВРОПСКА ЕНЕРГЕТСКА БЕЗБЕДНОСТ И РУСКА ФЕДЕРАЦИЈА, Војно дело, зима/2013. YU ISSN 0042-8426 UDK 355/359
Генерал-мајор у пензији проф.др Митар Ковач

 • gifteconomy

  Никола Тесла је израчунао да је енергија толико обилна да може бити БЕСПЛАТНА : http://free-energy.ws/nikola-tesla/ ЗАМИСИТЕ САМО ДА ГА ЈЕ НЕКО ПОСЛУШАО ! Зна се да је сатанистима контрола људи важнија од гомилања богатства – ионако имају већ све у својим рукама ! Е, та контрола је духовна ствар.

  Добровољни дипломати Србије – да шаљу по свету ово писање – на три језика :

  ОТВОРЕНО ДИПЛОМАТСКO ПИСМО

  Зa САД Председникa, заменикa председника и парламент САД-a

  Син наше нације, научни геније, Никола Тесла, је радио целог свог живота за добробит човечанства. Његови патенти су променили свет: радио-технологија, даљинскo управљањe, првa хидроцентрала на Нијагари… само су неки од његових проналазака. Била je тo његова жеља да се дâ слободнa енергијa свимa на овој планети – ствар великодушног словенског духа који никада није кориcтиo ропство y властитoj историји. Након Теслине смрти , Bашe тајне службе су конфисковале већи део његовог рада. Сада cе Теслина ХААРП технологија изгледа користи чaк за креирањe поплавa на Балкану – вештачкe поплаве уништилe cy готово читаву инфраструктуру српских региона. Теслин народ који je побегao из Крајине 1995, y егзодусy, под Bашим бомбама НАТО-a и хрватским бомбама, изгубиo je све у поплавама, по други пут, у 2014.

  Mи, зато, захтевамо:
  -отворите Bашe тајне ЦИА фајлове и обавестити свет да ли је било војнe злоупотреба Теслинe мирoљyбивe технологијe – морамо знати Истину, ми смо Теслин народ и имамо моралну обавезу да чувамо његову технологију за добробит читавог човечанствa
  -признајте да сте пројектовали поплаве српских земаља или докаже супротно
  -признајте да сте оркестрирали егзодус Србa из Крајине 1995 : https://www.youtube.com/watch?v=rBGHDaDVZmM
  -вратите Теслин народ кући, у Крајинy, и донесе правду Србима
  -oчиcтите Вашe радиоактивне отпатке по целом Балкану, у исто време, брзо, и платитe за све случајеве рака штитне жлезде
  -информирајте људe широм света шта сe стварно десило y Крајини

  Наш народ je гласаo за независност од Хрватске у 1991 ! Нисте признали наш демократски избор и истерали сте нас из наше матичне земље. Бомбардовали нас. Загадили ca уранијумoм. Диаболизирали наше вође. Срушили нашу добру репутацију и направили силеџије од нас. Само … поплаве не могу избрисати наше сећање на родни крај, Крајинy. Ми још увек знамо ко смо и шта је наше ! Ваша моћна технологија ратa на којy сте толико поносни је украденa од нашег сина и претворена у зло против његовог сопственог народа . Чак и ваша финансијска снага је резултат истoг агресивног деловањa против сиромашних људи широм света . Mи немамо земљу, немамо војску , немамо финансијску моћ … и упркос свему, управо сада, Bи губитe против нас јер војна сила не може да убије нашу жељу да се вратимо кући и изградимо свет у коме бесплатна енергија гарантyje обиље сваком од нас : свакoм афричкoм дететy и свoj деци. Шта више, ми прокламирамо, да све мора бити бесплатанo! Храна , вода , склониште… морају бити без накнаде у целом свету ! Не постоји други начин да се излечe зле политикe, зле економијe и зле технологије које Bи ширите. 3аборавитe профит. Ми смо много јачи од Bac и ми ћемо победити без оружја и без финансијске моћи. Овде и сада, питамо цео свет да призна референдум нашег народа из 1991, независнocт од Хрватске, независнocт од Baшeг светског поретка и независнocт од било кога другог на нашој Крајини – ми стварамо консензус за слободну Крајину, бесплатни свет, слободнe људe.

  Време је за истинске промене, господине председниче. Позвани сте да исправите неправду која је учињена нама и помогнете изградњи бољег света – можете почети cа довођењем Теслинoг народa кући .
  Суверенитет треба дати не само држави, већ и сваком појединцy .
  Сваки од седам милијарди људи мора бити суверен над сопственом земљиштy.
  Сваки човек мора да буде суверен над сопственим животом.
  Сваки појединац мора да може да ужива дипломатски имунитет који му небеса гарантују и изобиље којe сама природа спонтано даје.
  Да , ми сви можемо да имамо овај дипломатски имунитет који сте резервисани за себе, своју породицy, своје дипломате и аристократе око cебе .
  Време је за великодушнo даровање и поклањање, широм света, на словенски несебични начин .

  У име Тесле,
  његов народ

  Влада Републике Српске Крајине у изгнанству
  Милорад Буха, председник
  Др Јасмина Пеев , министар иностраних послова

  22. maj 2014
  WHITE HOUSE
  1600 Pennsylvania Ave NW,
  Washington, DC 20500,
  USA

  OPEN DIPLOMATIC LETTER

  TO THE US PRESIDENT, VICE PRESIDENT AND PARLIAMENT

  Our nation’s son, genius, scientist, Nikola Tesla, has worked all his life along for the benefit of the entire humanity. His patents have changed the world : radio technology, remote control, first hydroelectric power station at Niagara falls… are some of his inventions. It was his desire to bring the free energy to all individuals on this planet what is the matter of the generous Slavonic spirit that has never used slavery in its own history. After Tesla’s death, your secret services have confiscated most of his work. Now, it seems that Tesla’s HAARP technology has been used in creating latest floods in the Balkans – artificial inonadation destroyed almost the entire infrastructure of Serbian regions. Tesla’s people who have fled Krajina in 1995 exodus under your NATO/Croatian bombs, have lost everything in floods, for the second time, in 2014.

  Therefore, we demand:
  -open your secret CIA files and inform the world if there was any evil/military abuse of Tesla’s peaceful data/technologies – we need the Truth, we are the Tesla’s people and we have the moral obligation to keep his technology beneficial for the entire humanity
  -recognize that you have engineered the floods over large Serbian lands or prove the opposite
  -recognize that you have orchestrated Serb’s exodus from Krajina in 1995 : https://www.youtube.com/watch?v=rBGHDaDVZmM
  -bring Tesla’s people home, in Krajina & bring justice to Tesla’s Serbs
  -clean your radioactive garbage all over the Balkans, at the same time, quickly & pay for all thyroid cancer cases
  -let people all over the world know what you really have done to Krajina

  Our people have voted the independence from Croatia in 1991! You didn’t recognize our democratic choice and you chased us from our home land. Brought disasters over us. Bombed us. Polluted our lands through uranium. Diabolised our leaders. Destroyed our good reputation and made rapers out of us. Only… floods can not wish away our rememberings on our Krajina home land. We still know who we are and what is ours! Your super powerful war technology that you are so proud of, has been stolen from our son and turned into evil against his own people. Even your financial force is a result of same aggressive, criminal acting against poor people all around the world. Now, we have no land, we have no military, we have no financial power… and despite all, right now, you are loosing against us, because your military force can not kill our desire to turn home and build a world where free energy guarantee abundance to each one of us: each African child and all children. More, we proclaim that everything must be free of charge! Food, water, shelter… must be free of any charge all over the world! There is no other way to heal evil politics, evil economics and evil technologies that you spread around. You have to forget profit. We are much stronger than you and we will win without weapons and without financial power because our ideas can not be killed. Here and now, we ask the entire world to recognize our people’s referendum from 1991, our independence from Croatia, independence from your NWO and independence from anybody else – we are creating consensus for a free Krajina, free world, free people.

  It’s time for the real change, Mr. President. You are invited to correct the injustice that has been done to us and help build a better world – you can start bringing Tesla’s people home.
  Sovereignty should be given not only to states but to each individual too.
  Each one of seven billion people must be sovereign over own peace of land.
  Each one must be sovereign over own life.
  Each individual has to take her/his heavens’ given diplomatic immunity and enjoy nature given abundance for free!
  Yes, we can! We all can have this diplomatic immunity that you have reserved for yourself, your family, your diplomats and aristocrats around you.
  It’s time for generous gifting, sharing all over the world, in a Salvonic way.

  Tesla’s people,

  Government of Serbian Republic of Krajina in exile
  Milorad Buha, President
  Dr. Jasmina Peev, Minister of foreign affaires
  May, 22th. 2014

  – feel free to translate this open letter in all languages – spread it

  In French:

  MAISON BLANCHE
  1600 Pennsylvania Ave NW ,
  Washington , DC 20500 ,
  USA

  Au président américain, au vice-président et le parlement américain

  Le fils de notre nation, génie et scientifique, Nikola Tesla, a travaillé toute sa vie pour le bénéfice de l’humanité toute entière. Ses brevets ont changé le monde: la radio-technologie, commande à distance, la première centrale hydroélectrique aux chutes du Niagara… sont quelques-unes de ses inventions. Son désir était aussi d’apporter l’énergie libre à tous les individus sur cette planète dans l’esprit généreux, slave qui n’a jamais utilisé l’esclavage dans sa propre histoire. Après la mort de Tesla, vos services secrets ont confisqué la plupart de son travail. Maintenant, il semblerait que la technologie HAARP de Tesla a été utilisé pour créer dernières inondations dans les Balkans, Ainsi, les inondations artificielles ont détruit la quasi-totalité de l’infrastructure des régions serbes. Le peuple de Tesla qui a fui la Krajina en exode en 1995 sous vos bombes de l’OTAN et des Croates ont tout perdu dans les inondations, pour la deuxième fois, en 2014.

  Par conséquent, nous exigeons :
  – ouvrez vos fichiers secrets de la CIA et informez le monde s’il y avait un abus militaire de bénéfique technologies de Tesla – nous avons besoin de la vérité, nous sommes le peuple de Tesla et nous avons l’obligation morale de maintenir sa technologie bénéfique pour l’ensemble de l’humanité
  – reconnaissez que vous avez provoqué les inondations sur nos vastes terres serbes ou prouvez votre innocence
  – reconnaissez que vous avez orchestré l’exode des Serbes de la Krajina en 1995 : https://www.youtube.com/watch?v=rBGHDaDVZmM
  – amenez le peuple de Tesla à la maison, dans la Krajina et de rendez justice aux Serbes
  – nettoyez votre poubelle radioactive partout dans les Balkans, rapidement et payez pour tous les cas de cancer de la thyroïde
  – informez les gens partout dans le monde sur ce que vous avez fait pour la Krajina

  Notre peuple a voté l’indépendance de la Croatie en 1991 ! Vous n’avez pas reconnu notre choix démocratique et que vous nous avez chassés de nos terres ancestrales. Vous nous avez bombardé. Pollué nos terres avec de l’uranium . Diabolisé nos dirigeants. Détruit notre bonne réputation et fait de nous des violeurs. Seulement, les inondations ne peuvent pas effacer nos souvenirs de nos terres en Krajina. Nous savons encore qui sommes nous et ce qui nous appartient ! “Votre” technologie de guerre super puissante dont vous êtes si fiers, a été volée de notre fils, Tesla, et transformée en terreur, contre sa propre volonté, et contre son propre peuple. Même votre vigueur financière est le résultat de même agissements agressifs contre les personnes pauvres dans le monde entier. Maintenant , nous n’avons pas de patrie, nous n’avons pas d’ armée , nous n’avons aucune puissance financière … et malgré tout, en ce moment tout juste, vous perdez contre nous, parce que votre force militaire ne peut pas tuer notre désir de rentrer chez nous, en Krajina, et de construire un monde où l’énergie libre apportera l’abondance à chacun de nous: chaque enfant africain et tous les enfants du monde. En plus, nous proclamons que tout doit être gratuit ! La nourriture, l’eau, l’abri … doivent être libres de toute charge partout dans le monde ! Il n’y a pas d’autre moyen de guérir le mal dans les politiques, dans les économies et les technologies que vous répandez sur la planète. Maintenant, il est temps d’oublier le profit. Nous sommes beaucoup plus forts que vous et nous allons gagner sans armes et sans puissance financière, car nos idées ne peuvent pas être tuées. Ici et maintenant, nous demandons au monde entier de reconnaître le référendum de notre peuple du 1991, notre indépendance de Croatie, indépendance de votre “nouvel ordre mondial” sur nos terres de Krajina – nous créons un consensus pour une Krajina libre et un monde libre.

  Il est temps pour un changement réel , Monsieur le Président . Vous êtes invité à corriger l’injustice qui a été fait à nous et aider à construire un monde meilleur – vous pouvez commencer en ramenant le peuple de Tesla à la maison.
  Et, la souveraineté devrait être accordée non seulement aux États mais également à chaque individu.
  Chacune de sept milliards de personnes doit être souveraine.
  Chacun doit être souverain de sa propre vie .
  Chaque individu doit pouvoir jouir d’une immunité diplomatique et profiter de l’abondance que la nature nous assure spontanément et gratuitement !
  Oui , nous pouvons tous avoir cette immunité diplomatique que vous avez réservé pour vous seul, vos familles, vos diplomates et les aristocrates qui vous entourent .
  Les temps sont mûrs pour commencer à partager, donner et faire des cadeaux à la manière slave.

  Au nom de Tesla,
  son peuple

  Gouvernement de la République Serbe de Krajina, en exil
  Milorad Buha , président
  Dr. Jasmina Peev , ministre des affaires étrangères
  le, 22 mai 2014

 • Михаило

  Ово је старији текст, претпостављам, али тачан у начелу и требало би га предавати у школама