Прочитај ми чланак

Дабл-дабл машина Штимац је херој Бешикташа!

0

Бешикташ плеј-оф дочекује одмах иза Фенера, што значи да се два тима неће срести до потенцијалног полуфинала

Када Владимир Штимац спусти рампу, нико не може да прође! Управо тако нешто српски центар урадио је у завршним секундама великог дербија с Ефесом усред дворане Абди Ипекчи, после чега је спречио љутог градског ривала да стигне до победе. Бешикташ је славио после велике драме резултатом 91:90 у последњој утакмици лигашког дела ТБЛ.

Овим исходом Бешикташ је направио фантастичан подвиг, пошто ће плеј-оф дочекати као први тим иза Фенербахчеа. Што значи да се са екипом Жељка Обрадовића неће састати се до потенцијалног финала.

Поново је Владимир Штимац био херој Бешикташа. Не само одличном реакцијом у последњој одбрани на утакмици, када је спречио Тому Ертела да се прослави, већ и готово пун минут раније. Штимац је, наиме, био стрелац најважнијег коша на утакмици, последњег за Бешикташ на мечу, па је резултат био 91:87. Неколико тренутака касније, тачније 42 секунде пре последњег звука сирене, управо је Ертел погодио тројку и увео меч у драматичну завршницу. Испоставило се да је то био и коначни исход утакмице.

Оно што је у овом тренутку потпуно невероватно јесте да је Ефес драстично посрнуо у завршна три кола. Тим Велимира Перасовића доживео и трећи узастопни пораз, чиме су прокоцкали шансу да се докопају друге позиције на табели. Бешикташ је то искористио и направио одличан резултат.

Штимац је меч завршио са новим дабл-даблом! Односно, са 22 поена, 10 скокова и једном асистенцијом.