Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ГРАЂАНИМА: Не брините због Харадинаја, неће бити „велике Албаније“

0

Премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић поручио је да грађани Србије не треба да брину због изјава Рамуша Харадинаја, јер, истакао је, неће бити никакве велике Албаније.

Он је, мимо тога, приметио да Харадинајеве изјаве, попут најновије да Вашингтон треба да реши ствари између Београда и Приштине, ако Брисел не може, види као део усаглашене политике чији је Харадинај „протеже“.


Вучић је у обраћању новинарима у Пекингу, упитан да прокоментарише ту изјаву Харадинаја, рекао да је не посматра као изјаву једног од лидера на политичкој сцени Приштине.

– Рекао бих да је реч о усаглашеној политици свих, само су нашли свог „протежеа“, Харадинаја, који то треба да изговара – рекао је Вучић.

Он је додао да очигледно постоје „одређене идеје и планови и прикривено сагласје са делом међународне заједнице“.

– Ја разумем и њихову нервозу и зашто то морају да понављају сваки дан, разумем и да им се жури, али грађани Србије не треба да брину, неће они да направе никакву Велику Албанију. А ја да им претим не могу, нити ми пада на памет – истакао је премијер.

Како је рекао, Албанци су озбиљан народ који он никада није потцењивао.

– Никада нисам потцењивао Албанце, реч је о озбиљном народу, који морамо да поштујемо. Али, да они покоре Србе, покоре Србију, понизе Србију, униште Србију, тај филм нико неће моћи да гледа, па ни они – закључио је Вучић.