Прочитај ми чланак

Црвена звезда прва-првенство је намештено,Партизан први-све је регуларно

0

Управа ФК Партизана и његови навијачи већ две сезоне константно оптужују Црвену звезду за намештање. Ове године се отишло и корак даље па је све било намештено и "затворено" док је Црвена звезда била прва, а регуларно од оног тренутка од када је Партизан преузео прво место.

У јавности се ствара атмосфера да ако је Црвена звезда прва првенство није регуларно, а ако је Партизан први онда је све регуларно. 

У овом првенству за Црвену Звезду свирано је 12 пенала (само 2 која су одлучила утакмицу) у свим такмичењима под окриљем ФСС-а, за Партизан је свирано 7 (5 који су одлучили утакмицу).  Противницима Црвене звезде додељено је 7  црвених картона, а противницима Партизана 9 црвених картона. 

Партизан је ове године на полувремену губио, а победио на крају 5 пута, а Црвена звезда само једном. Од тих 5 пута када су губили на полувремену до победе су долазили уз 3 пенала и 3 црвена картона за противнике.

Два пута је Партизан губио на полувремену а добио на крају против Вождовца. У првом мечу ова два тима који је дошао из прелаза претходила је чудна поставка играча у живом зиду у ком су стајали са раширеним ногама. Лопта је баш туда пронашла пут до мреже. У последњој утакмици против Вождовца при резултату 1-1 играч Змајева је несхватљиво одиграо руком у свом шеснаестерцу без икакве потребе. 

Преокрет против ФК Напредак претходио је црвени картон и непостојећи пенал над Божиновим. Преокрет против ФК Радник Сурдулица претходила су два црвена картоа, и пенал над Вулићевићем.

Ни дерби није прошао без спорних ситуација. При резултату 1-1 играч Партизана Леонардо није добио други жути картон због намерног ударања Фримпонга. Након овога, Леонардо је постигао погодак за Партизан.

Иста ствар се десила и на утакмици у купу Србије са Војводином. Леонардо је и тада ошамарио противничког фудбалера, а и та ситуација прошла је без санкције.

Да се према Партизану благонаклоно понаша доказује и то што није кажњен одузимањем бодова, сходно одредбама дисциплинскоог правилника ФСС, након што је фудбалер Душан Влаховић одиграо меч без валидног лекарског прегледа. Због истог овог пропуста, ФК Вождовац кажњен је одузимањем три бода.

Играч Партизана Евертон није суспендован иако је ка трибини где су се налазили Радови навијачи гестикулирао показујући средњи прст. Пре тога је ушао у конфликт са неколико играча Рада, а његово правдање да је био испровоциран није оправдање.

И после свега коме се гледа кроз прсте? Изгледа да ипак није све онако како тврде из Партизана.