Прочитај ми чланак

ЧЕСТИТКА БОШКА ОБРАДОВИЋА поводом Међународног дана породице

0

Поштовани породични људи, дозволите ми да вам у име Српског покрета Двери честитам 15. мај, Међународни дан породице.

Од почетка свог политичког деловања, Двери непрестано истичу значај породице за свеукупни развој нашег друштва и државе. Немогуће је замислити прогресивно друштво у држави која не брине о породицама које у њој живе. Породица је колевка новог живота, средина у којој се наша деца васпитавају, стичу прва и најважнија сазнања о себи и свету који их окружује, у којој стичу морална начела и у којој узрастају у независне личности. Родитељи су први учитељи своје деце, привилеговани да се брину о својој деци, да им пренесу своја знања, искуства, вредности и да их од њих начине добре људе и сутрашње родитеље.

Природна породица, као јединствена институције, урођена људској природи, старија од сваке религије, политике и идеологије, има право да буде сматрана за темељ сваког друштва, па тако и нашег. Универзалном декларацијом о људским правима Уједињених нација то право природне породице, да буде заштићена од стране државе и друштва, јасно је и недвосмислено загарантовано.

Право родитеља да одлучују о васпитању и образовању своје деце, право деце да одрастају уз своје родитеља, право на достојанствен породични живот јесу права за које ће се Српски покрет Двери увек залагати.

Сматрамо да без унапређења права породице, без стварања државе која ће бити пријатељ свих наших породица, не можемо решити ни један велики друштвени проблем.

Из тог разлога, Двери данас, 15. маја 2017. године, излазе у јавност са 10 тачака за породицу, као програмским начелима која се ослањају на наш досадашњи про-породични рад и као полазну основу за читав низ предлога и идеја које ћемо представити јавности и за које ћемо се борити. У тој борби, борби за породичну Србији, видим смисао постојања нашег и вашег Покрета.

Свим породицама у Србији у своје лично име и у име Српског покрета Двери желим срећан празник породице.

Бошко Обрадовић

председник Српског покрета Двери