У СРБИЈИ НЕМА ПОСЛА: А Немачкој треба МИЛИОН радника

5

На немачком тржишту рада се у прва три мјесеца ове године нудило чак 1 064 000 слободних радних места. То је рекордна бројка регистрованих слободних радних места у овој земљи и 9 000 више него када је прошли такав рекорд забележен у задњем кварталу 2016.

Анализа немачког Института за испитивање тржишта рада је показала да се око 77 посто свих понуђених радних места налази у западној Немачкој. За око две трећине, или 64 посто, од тих радних места се од потенцијалних запосленика тражи да су завршили некакав занат, а за 16 посто се захтевају високообразовани радници.

Од преосталих 20 посто радника се не очекује никаква посебна едукација.

“Тренутно мала и средња подузећа посебно траже раднике обртнике”, каже Алеxандер Кубис с Института за испитивање тржишта рада.

Немачки медији су известили да ће се нови објављени подаци бити “ветар у леђа” за оне који су одлучили изградити нови живот и по тражити њихову срећу у Немачкој.

Већина тражених занимања су информатичари, математичари, електронички техничари, металурзи, електричари, ортопеди и његоватељи.

 • Frojd

  ….alo kobajagi, gde ste sada da prosipate gluposti o propasti Germani i EU….
  …..dobro procitajte ovaj tekst, bez obzira sto je u skracenoj verziji, a onda stavite prst na celo i razmislite, ako imate s’ cim, mada nisam siguran…kako god, ovo je najbolji primer kako izgleda ozbiljna i organizovana ekonomija u jednoj ozbiljnoj zemlji..pa zvala se ona i Germani…..

  • АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ БИГ

   Nema tamo Vucica i Srpske Napredne Stranke zato je EU i Nemacka propala niko ne zeli da radi i da pravi reforme;

  • Спира

   шабане мој шабане

  • Спира

   има посла у Немачкој али по којој цени?

   многи раде за 6 € нето по сату па и мање.

   Пољаци Румуни и Бугари обарају цену рада

  • Frojd

   …obaraju mozda na gradjevinu- zanatske radove, na ostalo ne….