КРЦУНОВ СИН: Тито је мајци рекао да је Ранковић убио мог оца

8

"Склон сам да верујем, за разлику од мајке да саобраћајна несрећа у којој је тата погинуо није била инсценирана. Не могу да замислим да би тадашња власт могла да изведе тако прецизну операцију, а да је нико до данашњих дана не разоткрије"

Срђа Пенезић, син Слободана Пенезића Крцуна, не верује да је његов отац убијен. Крцунова смрт, остала је као једна од неразјашњених мистерија Титовог доба, још од тог новембра 1964. године када је Срђа имао 12 година.

Foto: Stevan Kragujević/Wikimedia commons i Arhiva

„Склон сам да верујем, за разлику од моје мајке и неких других људи, да саобраћајна несрећа код Лазаревца, у којој је тата погинуо, није била инсценирана. Не могу да замислим да би тадашња власт могла да изведе тако прецизну операцију, а да је нико до данашњих дана не разоткрије“, рекао је Пенезић у разговору за „Новости“.

Његова мајка није делила исте склоности у размишљањима о смрти свог супруга.“

„Мајка је била илегалка, од ње се није могло сазнати ништа. Волела нас је, али и штитила. Сећам се да је била разочарана, престала је да иде на партијске састанке. Мени је све то деловало нормално. Људи са старошћу изгубе идеале. Али очева смрт је очигледно јако утицала на њу. Има једна занимљива прича, коју мало људи зна. Давно још, био сам тад дечко, јавио сам се на телефом с друге стране глас каже: ‘Овде кабинет маршала Тита’. Мислећи да је то шала мог друга, кажем: ‘Ма дај, Дуле, спусти слушалицу’. Наиђе мајка, упита шта је, одговрим да зезају, као кабинет маршала, а на то ће она ‘не, не, дај ми слушалицу’. После неколико дана мајка ми је рекла да иде да се види са Брозом. Мајка је ишла буквално да пита да ле је истина да је наш отац убијен. Он јој је рекао: ‘Јесте, убијен је’, и додао: ‘Ако вас занима ко га је убио, убио га је Алескандар Ранковић’. Нормално, нико од нас у то није поверовао“, рекао је Срђа Пенезић.

Он је испричао да је био увек добродошао када су његови родитељи седели са својим пријатељима, и да је могао да има каже шта је хтео.

„Дружили су се са Добрицом Ћосићем,Милошем Минићем, Браном Црнчевићем, који је био врло симпатичан и драг човек, али је касније отишао политички на другу страну. Код нас је долазио и Александар Ранковић. Били су верни пријатељи“, рекао је Пенезић.

 • perungromovnik

  Псето комуњарско је заслужило смрт МНОГО РАНИЈЕ, због свих оних побијених Срба крајем 1944 и током целе 1945, 1946, 1947 и 1948 године…ЈЕББО ВАМ ПАС МАТТЕР! а ти мали крцуне ћути и покриј се ушима што си имао за оца таквог несоја!

 • моћни Ђоле Јанговић

  Курцунов сине, не зна се ко је био већи србски сатрап од те ваше мале групе педера; Минић, Ранковић, браћа Стамболићи, Марковићи или твој ћале!
  Сада се у паклу роштиљају заједно са својим шефом који им је, будући да је католик, и доле маршал..:)))

  • Душан

   Ма он је Хазар

  • perungromovnik

   ма он је ГОВВНАР! какав хазар, он поред хазара није ни прошао, можда једино поред моше пијадеа, ционистичког смрада, чији се смрад осећа на просторима целе бивше Југославије! а трагови му смрде и преко СПЦ у коју су 1945 инсталирали своје удбашке официре, па нам данас СПЦ воде удба и ционисти (свака част појединим свештеницима који раде по свести и савести)! хак, пу! у уста им се свима посерем!

 • yumatu

  Ako je iko ubio Krcuna,to je bio Tito…Uveliko je jačao hrvatski fašizam,Krcun i Ranković su smatrani remetilačkim faktorom jer su se zalagali za unitarnu Jugoslaviju bez republika…

 • Душан

  Чуо сам да је Крцун Био Титов убица

  • Frojd

   …nije daleko od istine, narociti odmah posle rata, 45, 46, 47-me….
   ….kasnije se zbog toga kajao, i to veoma, a onda dos’o u sukob s kaplarom..
   ….nije nikakva nesreca u pitanju, UDBA ga je ubila, a onda se kaplarcina mnogo pre Brionskog plenuma obracunao i sa Rankovicem…plenum je bio samo……pozoriste……………………………

  • Бобан за Царевину Србију

   Кажу људи да је био један од горих по Србе и Србију. Бивши Србин и као и многи други један од већих крвника оних који су остали Срби.
   А што се тиче верних пријатеља… па чисто сумњам да људи са особинама хијене могу да буду „верни пријатељи“.