Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Град све старији, град стараца из ког млади беже

0

Да ли је могуће да Вучић овде није „нашао“ ни једног незапосленог? Ко су онда факултетски образовани младићи и девојке који још зависе од родитељске плате или пензије?

Зрењанин је град у коме више људи умре, него што се рађа. Постаје град стараца из ког млади беже у потрази за срећом и личним успехом. То је слика Српске напредне странке на нивоу читаве државе. Једино што они раде јесте стварање привида о бољем животу. Реалност је другачија. Сиромашни су на рубу глади, умиру од хладноће и удара струје. Млади одлажу оснивање породице, јер је већина незапослена – оцењује у овонедељном страначком саопштењу Радош Пејовић из Покрета Двери.

Он заправо пита какву перспективу младима нуди локална власт да остану у Зрењанину.

Да ли је могуће да Вучић  овде није „нашао“ ни једног незапосленог? Ко су онда факултетски образовани младићи и девојке који још зависе од родитељске плате или пензије?

Зрењанинске власти би прве морале да реше проблем незапослености, посебно имајући у виду да је „наш кадар“ – Горан Кнежевић, министар привреде.

Добио је прилику да покаже да су му Зрењанинци важни, јер су му они – својим гласовима – помогли да постане министар – вели Пејовић и додаје:

– Ми из покрета Двери сматрамо да су помоћ младима и њихова афирмација – изнад свега, јер без њиховог напретка све губи смисао.

Радош Пејовић
заменик директора Информативне службе
и уредник сајта Српски покрет Двери