Прочитај ми чланак

ПОСЛАНИЦИ СРС ПО СТАРОМ: Радикали фото-монтажом увредили Мартиновића!

0

Српска радикална странка штампала књигу са скандалозном фото монтажом шефа посланичке групе СНС Александра Мартиновића

Радикали су наставили да праве циркус у Скупштини. Овога пута делили су књигу „Како сам газио Тому и Вучића“ са говорима посланика СНС Александра Мартиновића док је био члан СРС, на чијим корицама је увредљива фото-монтажа са Мартиновићевим ликом.

Foto: Fotomontaža

Сукоб Балше и Маје

Реч је о књизи коју је издао СРС, а која садржи стенограме Мартиновићевог излагања док је говорио у парламенту. На полеђини књиге, осим Мартиновићеве биографије, наводи се: „Године 2014. погазио је све своје младалачке идеале, политичке принципе… Напредњацима сада у српском парламенту служи као страшило за птице.“

На питање зашто су исмејали Мартиновића, Шешељ је рекао:
– Па то је његова фотографија. Не знам, ја нисам ликовни уметник, не умем то да вам објасним.

Осим испада радикала, јучерашњи дан у Скупштини протекао је уобичајено – уз свађу, вику и искључивање микрофона.

Почело је када је посланик ДС Балша Божовић затражио обавештење од министра полиције Небојше Стефановића зашто дозвољава да Звездан Јовановић „кадрира по полицији“, на шта му је Гојковићева рекла да не може да вређа министра и да су то „тешке квалификације и увреде“, а када је Божовић наставио, онаму је искључила микрофон.

Помиловање за Звездана

Потом је на сцену ступио шеф радикала Војислав Шешељ, који је затражио обавештење од председника Томислава Николића зашто није потписао акт о помиловању Звездана Јовановића. Иначе, током утврђивања дневног реда одбијен је захтев за смену Маје Гојковић, као и предлог Двери о анкетном одбору за утврђивање чињеница о изборима. Гојковићева је захвалила што јој је шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић рекао да је полудела.

Посланици су после паузе наставили рад по дневном реду, на којем је и избор тужиоца за ратне злочине.

Е.К.