Прочитај ми чланак

У ЦЕНТАР – АЛЕКСАНДАР РАДИЋ и ЗОРАН РАДОЈИЧИЋ: Србија између НАТО и ОДБК савеза

0

Александар Радић, коментатор и војнобезбедоносно-политички аналитичар и Зоран Радојичић, народни посланик и председник Савета за одбрану и безбедност Српског покрета Двери у разговору са гл.одг.уредником Србин.инфо, Дејаном Петром Златановићем, анализирали су тренутно војно безбедоносно стање у Србији, српским земљама на Балкану и државама у суседству.

Током дебате говорило се да ли треба да се Србија окрене пре свега Русији, став који је заступа народни посланик Радојичић или да настави свој пут ка ЕУ и НАТО пакту, стајалиште аналитичара Радића, односно кад и у ком обиму ће руско или НАТО наоружање да модернизује Војску Србије, као и да ли је потребно да се за српску војску из Белгије увози НАТО пушка поред истих таквих оружја које производи српска војна индустрија.

У дебати се и анализирало да ли су могући нови сукоби и ратови на Балкану због тежње Албанаца да створе Велику Албанију и због уласка Црне Горе у НАТО пакт, као и о томе шта се стварно дешава у Сирији и да ли сиријски грађански рат може да проузрокује погоршавање безбедоносне ситуације у српским земљама, Балкану и доњем Подунављу.

Такође, г. Радојичић је као члан званичне делегације државе Србије, пре пар недеља, боравио у Сирији, те је у емисији „Дебате” изнео своје личне утиске о Башару Асаду, са којим је имао прилике да се сретне и о зараћеним странама које су актери грађанског рата у тој земљи.

Разговор је снимљен у просторијама медијске куће „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд);

а ако вам се свиђају наше емисије, лајкујте и нашу Фејсбук страницу – ЦЕНТАР – ФЕЈСБУК

и претплатите се на наш Јутјуб канал: ЦЕНТАР – Јутјуб