Прочитај ми чланак

СТЕФАНОВИЋ ОДГОВОРИО ХАРАДИНАЈУ: Рамуше, Ниш ћеш да видиш само из ћелије

0

Потпредседник Владе Србије Небојша Стефановић поручио је данас да Рамуш Харадинај Ниш може да види само из нишког окружног затвора и то - изнутра

– То је једино што може од Ниша да види, издржавајући дугогодишњу казну због злочина над српским народом – рекао је Стефановић поводом изјаве Харадинаја да ће трећину Србије, ако из Устава не избрише Косово, уврстити као косовску територију у косовски устав, почевши од Ниша.

Стефановић је за Тањуг рекао да је после данашње изјаве Харадинаја потпуно јасно да је оно што он говори став косовских Албанаца, да те изјаве имају функцију и да су потпуно биле лажне све оне изјаве које су требало да убеде грађане Србије да он говори као политичар, да не представља ставове косовских Албанаца, да нема никакву јавну финкцију.

– Недавно се на територији општине Ораховац одиграо састанак, састали су се Харадинај и Хашим Тачи, Кадри Весељи и Фатмир Љимај који су разговарали о проблемима које имају, надлежностима различитих институцијама које треба да се формирају попут суда за злочине над Србима које су починили косовски Албанци, али и све активности које треба да буду усмерене ка изјавама и конкретним радњама за стварање такозване Велике Албаније – додао је Стефановић.

Он је назначио да је очигледно то провокација која контунуирано траје, коју гурају косовски Албанци.

– Они су ти који први на веома озбиљан начин изазивају и провоцирају, нажалост без јасне реакције и осуде међународне заједнице пре свега ЕУ – упозорио је Стефановић.

Према његовим речима јасно је да је ова изјава требало да учини Србију нервозном, и да Сбрија после такве изјаве начини неки исхитрени потез.

– Ценимо да је реч о једно врло озбиљној изјави која би требало на озбиљан начин да забрине и све оне у ЕУ који размишљају о стабилности у овом простору – поручио је Стефановић.

– Што се тиче изјава Харадинаја у којима помиње Ниш могу само да кажем да он Ниш може да види само тако што ће видети нишки окружни затвор и то изнутра. То је једино што може од Ниша да види издржавајући дугогодишњу казну због злочина над српским народом – закључио је Стефановић.