РЕШЕНА МИСТЕРИЈА Бермудског троугла и Атлантиде?

4

Амерички и француски истраживачи су дошли до величанственог открића — делимично прозирне пирамиде кристалног изгледа уздижу се са дна Кариба, а њихово порекло, старост и сврха су потпуно непознати.

Људи су се бојали и још увек се боје легендарног Бермудског троугла. Подручје између Бермуда, Флориде и острва Порторико у Атлантском океану, површине од око 1.140 квадратних километара, одувек је плашило морепловце и рибаре.

Записи о нестајању бродова воде се још од 15. века, а наводно је и сам Кристифор Колумбо на својој пловидби према Новом свету 1492. године приметио чудна светла изнад тог подручја.

Према непотврђеној статистици, у том делу океана досад су нестале 8.152 особе.

Упркос томе што је унутар појаса Бермудског троугла забележен низ нестанака бродова и авиона, од којих олупине многих никада нису пронађене, службене статистике осигуравајућих друштава уједно показују да на том подручју не постоји већа опасност.

Легенда каже да је океанограф др Мејер Верлаг открио две огромне кристалне пирамиде на дубини од 2.000 метара. Он и његова екипа су користили сонаре, електроакустичне уређаје за тражење и одређивање даљине, дубине, смера и за идентификацију подводних покретних и непокретних објеката.

Како тврди једна од теорија завере, Верлаг сматра да би даља истрага тајни ове пирамиде могла да открије више информација о мистериозним нестанцима на подручју Бермудског троугла. Неки тврде да су пирамиде могле да служе као складиште за снабдевање људи Атлантиде.

Сведоци који су преживели стравичне несреће у Бермудском троуглу спомињу морске вирове, а постојећи докази указују на то да су неки од несталих бродова нестали управо због тог феномена вртлога.

Други пак за нестанак летелица и бродова оптужују нападе ванземаљаца и присутност изгубљене Атлантиде на морском дну.

 • Негрутин

  E, сада могу мирно да спавам!

 • 50 pera

  Gasovi koji izlaze u velikim količinama iz zemlje na dnu okeana u prostoru Bermundskog trougla, u reakciji sa slanom vodom stvaraju providne kristale koji se gomilaju u kupaste oblike. Kroz otvore na vrhu i dalje izlaze gasovi.Ti gasovi razredjuju vodu, smanjuju njenu spec težinu i brodovi propadnu.Iznad vode gasovi povećaju provodljivost atmosvere i dolazi do atmosverskog pražnjenja (munje) jer u visokim zonama atmosvere uvek ima elektriciteta.Ja bi lično voleo da tu ima novih saznanja koja bi promenila naše znanje o prošlosti zemlje ali ,,ne biva,,.

  • Vrana

   Podvodni vulkan.

  • 50 pera

   Postoje tehnička rešenja za otkrivnje istine ako se želi, senzacionalizam je uvek primamljiviji.