Прочитај ми чланак

ПУТИН ОДЛИКОВАО ЈУНАКЕ: Као на филму – 16 руских Спартанаца против 300 терориста

0

16 руских официра упутило се у Алеп како би пренели координате циљева за напад авијације, међутим у том тренутку уследио је напад око 300 терориста.

Руски председник Владимир Путин лично ће уручити одликовања групи официра снага за специјалне операције Министарства одбране Русије који су два дана успешно одолевали нападима терориста у Сирији бранећи своје положаје у Алепу.

Према речима портпарола руског председника Дмитрија Пескова, сви официри који су учествовали у борбама биће одликовани највишим државним наградама, док ће командант бити проглашен херојем Русије.

Наиме, 16 руских официра упутило се у Алеп како би пренели координате циљева за напад авијације, међутим у том тренутку уследио је напад терориста Нусра фронта. Упркос томе што су се руски официри нашли под ватром артиљерије, тенка и минобацача, успешно су одолели нападу 300 бораца.

Наведено је да су приликом борбених дејстава прецизним гађањем уништили тенк противника, два оклопна возила, као и аутомобил-бомбу, а након што су терористи претрпели велике губитке и у људству, одступили су.

Нико од руских официра том приликом није погинуо.