Прочитај ми чланак

КОСОВО ДО НИША: Харадинај спрема нови шиптарско-окупаторски устав на Косову

0

Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај изјавио је да Србија треба да избрише Косово из преамбуле њеног устава и запретио да ће, када постане премијер, косовским уставом утврдити да је Косово до Ниша.

„Ако Европа и Америка не одраде овај посао, онда нам не преостаје ништа друго него да уведемо реципроцитет, док они држе Косово у свом уставу, онда је ред и на нас да трећину њихове територије уврстимо у нашу територију“, рекао је Харадинај у емисији „Рокум рол“ на ТВ Рокум.

Он је казао да уколико постане премијер, а Србија за то време не избрише Косово из свог Устава, онда ц́е он „убацити трећину њихове територије у нашу, почевши од Ниша“.

– Неће више да се с нама поиграва лош комшија – додао је Харадинај, а преноси портал „Инфо кс“.

Како је рекао, требало би да „неко дође и уништи агенду Србије којом се она руга Косову“, као и да је он сам био „плен ове агенде, јер је више од три месеца био у притвору француских власти“.

Харадинај је рекао да би „требало казати Европској унији, а посебно САД, да „ми нисмо народ да се неко поиграва и руга са нама!“.

– На ову тему Европа не ради ништа. Захвалан сам Берлину, који је имао јасан приступ за мене, али када је у питању Брисел, ово није фер, јер се на Балкану ЕУ види као страна која не може да увери странке да донесу тешке одлуке. Требало би да реагује Америка и да Србији покаже њено место – додао је Харадинај.