ЗАГРЕБ: Тесла је био Хрват који је из католичанства прешао у православље

21

У рецензији књиге о Хрватској православној цркви, један од рецензената рекао је да је њен аутор искрено подсетио на све заблуде о историји православља на хрватским историјским и етничким подручјима

Књига у историји Хрватске православне цркве под називом “Хрватска православна црква била је, јест и бит ће” представљена је јуче у Загребу. У њој се тврди да су преци познатог научника Николе Тесле били заправо католици.

Аутор књиге је хрватски архиепископ Александар, а на презентацији исте говорили су историчар и публициста професор Горан Јуришић, новинар и публициста Игор Вукић и сам аутор.

Анте Милиновић уредник и један од рецензената књиге, написао је да је “књига уверљиво показује једну од пет парадигми хрватске државности”, пренео је портал “Хоп”.

Други рецензент, професор Јуришић, дотакао се и теме Николе Тесле.

– Вешта великосрпска пропаганда успела је у хрватским земљама у другој половини 19. столећа да наметне другачију слику о хрватским православцима, тако да су генерације Хрвата и столеће након тога мислили да је Никола Тесла Србин који се родио у лики иако је био политички Хрват, и и хрватског и влашког порекла чији је хрватски предак из Задра прешао с католичке на православну веру оженивши у Босни из љубави православну Влахињу. У овој књизи о историји Хрватске православне цркве је њен аутор искрено подсетио на све заблуде о историји православља на хрватским историјским и етничким подручјима, којима су Хрвати пали као жртве кривотворења њихове историје – рекао је на промоцији Јуришић.

 • milan popovic

  Pojedini Hrvati nisu normalni sto rekao Ducic „Hrvati su najhrabriji narod da svetu ali ne zato sto se nicega ne boje vec zato sto se nicega ne stide“Oni nemaju ni stida ni obraza.U logoru jasenovac je pobijeno najmanje 18 Srba sa prezimenom TESLA!Sve rodjaci Teslini.Drugo otac mu je bio pravoslavni svestenin Srpske pravoslavcne crkave.Kakva Hrvatska pravoslavna crkva to je ustastvo .1941 je Pavelic uzeo Rusa germogema i pravio je HPC!Svi koji su pisali i ucesvovali i ucestvuju u prezentaciji te knjige su USTASE!I iza toga stoji Vatikan! Vatikan nikad nije osudio ovakve pokusaje!Srpski Baron Borojevic nije mogao da bude oficir posle rata u Kraljevini Jugoslaviji a znate li zasto jel se tome usprotivio Kvaternik isti onaj Ustasa Kvaternik koji je 10 aprila 1941 godine proglasio UstaskuNDH!Borojevic je bio jedini Srbin koji je uspeo da stigne do cina feldmarsala u Austrougarskoj vojsci bio je baron!Znate sta sad rade Hrvati sad idu na njegov grom ovde u Becu i proglasavaju ga Hrvatom!A ustasa Kvaternik nije dozvolio da bude oficir srpske vojske a blentacvi Kralj Aleksandar i masonski Karadjordjevici su to aminovali!neznam samo sato su Srbi kao pametan narod i narod pun talenata osudjeni od Boga da imaju blentave politicare.Nista se nije promeniko do dana danasnjeg.kad bi Domanovic ustao iz groba ponovo bi umro.Njegova „Stradija“ zivi i danas!

 • grebak grebić

  Што да не! Ми Срби не подносимо МАСОНЕ према томе зашто га неби дали Хрватима? Или ми не знамо шта хоћемо? Страшни су нам масони, а дичимо се са њима! Је ли то правило не важи само за туђе масоне? Наши су добри и поштени људи! Или боље речено ми мало знамо светску поделу и карактеристике тих подела. Дуго смо замлаћивани са титоизмом тј Титом и његовом светињом, певали му, клицали, пузили, дрхтали, улизивали – све то јер је био МАСОН. Упоредити Тита и Теслу је апсурд, али и није јер су били – МАСОНИ. БОЉЕ ЈЕ ДА ГА „ПРОДАМО“ Хрватима и будемо доследни – мрзимо масоне па ма одакле су и ма ко су!

  • моћни Ђоле Јанговић

   Јеебо ти масон татка, кеву, па хануму у педу а онда ти га онако масног заглавио у погана англофилска вадикалска уста креетену !!!

  • grebak grebić

   Ово се мора лајковати јер је врхунски „специјалитет“ уличарства.

 • Змај Горинич

  slatko sam se nasmejao kad sam pročitao ono… „pravoslavna Vlahinja“, a samo da ne bude pravoslavna Srpkinja. Koliko su Hrvati paranoičan i iskompleksiran narod.

  • Ћирко

   Болест, али колективна, па самим тим опака и неизлечива.