Прочитај ми чланак

СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ ПОЛИЦИЈЕ: На суд све мигранте који су извршили кривична дела

0

Поводом све учесталих напада миграната на становнике Србије Синдикат Запослених Полиције издао саопштење у којем се каже следеће:

„Синдикат Запослених Полиције захтева од надлежних институција Републике Србије хитну реакцију, проналажење и санкционисање свих миграната који су на територији Републике Србије извршили кривична дела.

Руководство синдиката најоштрије осуђује најновије нападе и све већи број извршених кривичних дела од стране миграната а посебно извршавање кривичних дела силовања.

Синдикат Запослених Полиције од надлежних институција захтева да све мигранте који су извршили кривична дела на територији Републике Србије сходно законима приведе надлежним судовима и за свако извршено кривично дело санкционише предвиђеном законском казном.

За руководство синдиката је несхватљиво да мигранти којима је Република Србија од свих Држава обезбедила најбоље услове боравка буде дозвољено да врше кривична дела и да због истих не буду санкционисани по закону.

Синдикат Запослених Полиције наводи да мигранти који су извршили кривична дела, не могу бити заштићени већ да за свако извршено кривично дело морају одговарати и бити санкционисани као сваки извршилац кривичног дела у Републици Србији.

Позивамо све медије да подрже захтев Синдиката Запослених Полиције како би надлежне институције у Републици Србији хитно реаговале и заштитиле све грађане Републике Србије.”

Синдикат Запослених Полиције
Председник
Дејан Ђукић