Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ КАНДИДАТ ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА БЕОГРАДА: СРС се спрема за локалне изборе

0

Син лидера радикала Војислава Шешеља, Александар Шешељ, биће кандидат СРС-а за градоначелника Београда.

– Коначна одлука још није пала, али Александар има највеће шансе да буде кандидат радикала на градским изборима. Млад је, перспективан, амбициозан и у политици је од малих ногу. Војислав је радикалима предложио ту могућност, још се нису сви изјаснили, али ови који јесу, благонаклоно гледају на тај предлог – каже извор близак СРС-у.

Млади Шешељ, који је био на листи СРС-а за народне посланике, да подсетимо, тренутно је члан најуже власти у Земуну, коју су радикали формирали са напредњацима. Он је након парламентарних избора именован за члана општинског већа.

Коментаришући ова сазнања, шеф радикала Војсилав Шешељ био је тајанствен.

– Српска радикална странка се о том питању још није изјаснила – било је све што је рекао Шешељ.

Он је раније рекао да су се његови Александар и Никола, који је члан кабинета новог-старог председника општине Нови Београд Александра Шапића, поштено изборили за све политичке функције.

– Они су одмалена чланови странке. Чим су навршили 18 година, активирали су се, радили су у општинским одборима, постепено напредовали до функције председника општинског одбора. И народ је хтео на овим изборима да у општинама где су они највиши страначки функционери постигнемо добре резултате. А то што су моји синови, то им је чешће у животу одмогло него што им је помогло. Наравно, у странци може мало да помаже, али ја сам се трудио да никад не помажем, него да једноставно само својим радом и квалитетима све заслуже – рекао је поносно Шешељ.