Прочитај ми чланак

ПУКЛЕ ЗАПАДНЕ САНКЦИЈЕ: У 2017. трговина између Русије и Кине порасла за 26,2%

0

Према подацима Опште управе за трговину НР Кине је у раздобљу од јануара до краја априла 2017. године укупна трговина између Русије и Кине досегла је вредност 24,73 милијарде долара, што је за 26,2% више него у истом раздобљу прошле године, што показује тренд окретања Москве Пекингу и азијско-пацифичкој региону.

Руски извоз у Кину је растао брже од увоза и протекла четири месеца је повећан 30,1%, а  укупна вредност извоза у том раздобљу је била 13,08 милијарди долара.

Увоз из Кине у Русију је порастао је за 22% и био је 11,65 милијарди долара.

Општи тренд опоравка трговине, након пада 2015. и 2016 године се наставља захваљујући очувању релативно високих цијена нафте од просечних 50 долара по барелу и за увознике повољног курса руске рубље.

БОНУС ВИДЕО

Гости медијске куће Центар били су српски војни пилоти са ратним искуством, пуковници ратног ваздухоплоства у пензији Мирчета Јокановић и Милорад Ђошић.

О томе у каквом је положају Војска Србије, српско ратно ваздухоплоство и шта за безбедност Србије значе руски мигови 29, који током године треба да пристигни у Србију, погледајте у овом видео линку